Cukier trzcinowy Muscovado jasny Billington's 500g
Opis
Cukier trzcinowy Muscovado jasny Billington's
Naturalny, nierafinowany (nieoczyszczony), jasny cukier trzcinowy - doskonały do codziennego użytku i wszelkich domowych wypieków. Muscovado to cukier drobnokrystaliczny o dużej zawartości melasy, miękki z ciepłym miodowym kolorem i smakiem pomady. Jest nie do zastąpienia w przyrządzaniu polewy butterscotch, toffi, tiramisu, lodów, ciast owocowych. Idealny również do wypieków czekoladowych, ciemnego sosu toffi. Stanowi wspaniały składnik marynat do grillowania, chilli czy sosu bolognese.
Nierafinowany cukier trzcinowy light Muscowado to produkt naturalnego pochodzenia. Znany jest również jako cukier z melasy, wilgotny cukier czy cukier z Barbadosu. MUSCOVADO wytwarza się z soku trzciny cukrowej. To właśnie sok z trzciny cukrowej nadaje cukrowi light Muscowado delikatny, brązowy kolor i wilgotność.
Cukier Light Muscovado jest bardzo odporny na działanie wysokich temperatur. Dzięki tej właściwości jest on niezwykle popularny jako cukier do wypieku ciast, ciasteczek, tortów oraz w przygotowaniu puddingów. MUSCOVADO stanowi również podstawę do produkcji rumu.
Wspaniale podkreśla smak gorących napojów, zwłaszcza kawy, kakao, czekolady i herbaty czarnej. Doskonale smakuje w ciastach i wszelkiego rodzaju wypiekach. Tym drobnym cukrem można posypać owoce, budyń, lody i krem a nawet tiramisu i toffi. Polewa butterscotch bez JASNEGO CUKRU MUSCOVADO nigdy nie nabierze odpowiedniego smaku.
Wartości odżywcze w 100g:
- wartość energetyczna: 1670 kJ / 392 kcal,
- węglowodany: 98 g, w tym cukry: 98 g,
- sólt: 0,18 g,
- białko: 0 g,
- tłuszcze: 0 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g,