Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Czarna sól to aromatyczna przyprawa, dodawana do indyjskich i pakistańskich potraw. Kala Namak to w istocie himalajska sól kamienna, która poddana prażeniu w wysokiej temperaturze, dodatkowi węgla drzewnego, suszonych owoców, kory endemicznych drzew i popiołu, stapia się, a w skutek reakcji chemicznej wyodrębniony siarczek sodu nadaje jej specyficznego zapachu.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Zmielone nasiona kolendry świetnie doprawiają potrawy z mięs (pieczeń z wieprzowiny, baraniny, dziczyzny, gęsi) sałat, zup, kiełbas i pasztetów. Stosuje się ją także do marynowania kiszonej kapusty, czerwonych buraków, ogórków, grzybów oraz śledzi.
Czarnuszka jest w Polsce mało popularna jako przyprawa i niezbyt często stosowana w ziołolecznictwa, ale bardzo rozpowszechniona w Turcji, Bułgarii, Indiach oraz krajach arabskich. Nasiona można wykorzystać do chleba własnej produkcji, ale także dodawać do różnego rodzaju dań warzywnych.
Czosnek sproszkowany bez żadnych dodatków jest wygodną w kuchni alternatywą dla czosnku świeżego. Pół łyżeczki proszku odpowiada 2 ząbkom świeżego czosnku.
Aromatyczne, wysokiej jakości papryka w proszku odmieni smak twoich potraw! Przyprawa została wyprodukowana w Indiach, które słyną ze swojej kuchni i niepowtarzalnych smaków. Jest bardzo wydajna dzięki swojej teksturze oraz usprawni Twoje gotowanie. Wystarczy niewielka ilość do warzyw, mięs lub zup. Niezastąpiony w kuchni maksykańskiej, jak i Dalekiego Wschodu.
Anyż gwiaździsty posiada głównie znaczenie przyprawowe. Wykorzystuje się go do dań z drobiu i wieprzowiny. Jest doskonałą przyprawą do pieczonych kurcząt. Stosowany jest także do aromatyzowania ciast i niskoprocentowych napojów alkoholowych np.likierów.
Nasiona Kardamonu pozyskiwane są z wieloletniej rośliny z rodziny imbirowatych, pochodzącej z wybrzeży Malabaru oraz uprawianej w Cejlonie. Kilka drobnych ziarenek kardamonu zwalczy mdły smak, doda przyjemnej ostrości oraz świeżości dla Waszych dań.
Kora cynamonowa. Niezastąpiony składnik szarlotki, grzanego wina oraz ponczu. Można go także stosować do przyprawiania mięsa – w szczególności szynek oraz gulaszu. Jest niezbędny w zupach owocowych i kompotach.
Imbir w proszku (mielony) to naturalny zamiennik imbiru świeżego. Jest bardzo wydajny i pozwala zaoszczędzić czas. Imbir w takiej postaci często używany jest tam, gdzie wersja świeża nie byłaby odpowiednia np. w mieszankach suchych przypraw.
Papryka mielona cieszy się popularnością w każdym zakątku Chorwacji, podobnie jak w innych krajach śródziemnomorskich. Jest dodawana do wędlin, gulaszy czy ryb. Papryka zawiera dużo witaminy C, B oraz beta-karotenu. Ma wiele leczniczych właściwości, m.in. poprawia odporność oraz hamuje starzenie się komórek.
Od kilkuset lat tradycyjnie suszona w naturalnym dymie z drewna dębu iberyjskiego, któremu zawdzięcza niepowtarzalny smak i aromat. Doskonała przyprawa do sosów, sałatek, zup, potraw mięsnych, rybnych oraz wędlin.
Dziś ta szlachetna przyprawa jest dostępna przez cały rok i zachwyca szefów kuchni na całym świecie. Mocno aromatyczny i pachnący, nadaje niezliczonym potrawom wyjątkowego charakteru. Aby uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu szafranu, nie należy gotować szafranu zbyt długo. Dzięki temu zachowuje swój aromatyczny zapach.
Nadaje potrawom przyjemny wędzony aromat, który zawdzięcza tradycyjnemu procesowi suszenia i wędzenia strąków papryki w naturalnym dymie z drewna dębu liberyjskiego. Za jakość produktu odpowiada także staranna selekcja najlepszych strąków papryki chili z hiszpańskiego regionu La Vera – głównie gatunków: chili Jaranda, Bola i Jariza.
Aromatyczne nasiona kolendry w opakowaniu 100g firmy TRS. Używane są w kuchni azjatyckiej jako dodatek do wielu potraw. Przede wszystkim jest głównym składnikiem potraw oraz past typu curry.
Hibiskus powszechnie używany jest do przyrządzania naparów, zimnych napojów, dżemów, alkoholi, jak również do barwienia np. po zmieleniu suszonych liści. Jest to również składnik mieszanek herbacianych i ziołowych.
Czarny kardamon to idealna przyprawa do dań z ryżu. Wzmacnia smak potraw i zwiększa ich działanie pobudzające. Ważny składnik mieszanki przypraw Garam Masala.
Kozieradka posiada goryczkowy posmak, podobny do selera. Świetnie łączy się z tłustymi, ciężkimi potrawami. Jednak należy pamiętać, aby nie dodawać jej w dużej ilości, ponieważ jest bardzo aromatyczna i może zdominować smak całej potrawy.
Nasiona Adżwan ma szerokie zastosowanie głównie w kuchni indyjskiej (w produktach tj. herbatniki, pikantne wypieki i pieczywo). W składzie zawiera tymol (olejek eteryczny), dzięki któremu nasiona mają przyjemny aromat i mocny smak. Jego smak przypomina tymianek.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.