Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Tym razem mamy dla Was Mochi czyli bardzo popularne w Japonii oraz innych azjatyckich krajach ciastka, ręcznie robione z kleistego ryżu lub mąki ryżowej. Są bardzo smaczne i mają wyjątkowo delikatną strukturę przypominającą nasze kluski śląskie :)
Mochi to japoński ryżowy deser, wypełniony słodkim nadzieniem mlecznym. Mochi wyrabia się z mochigomu, japońskiego kleistego ryżu o krótkich ziarnach z dodatkiem innych składników, takich jak woda, cukier i skrobia kukurydziana. Ryż jest ubijany w pastę i formowany w pożądany kształt. W Japonii jest tradycyjnie wykonywany podczas ceremonii zwanej mochitsuki.
Mochi to japoński ryżowy deser, wypełniony słodkim nadzieniem. Mochi wyrabia się z mochigomu, japońskiego kleistego ryżu o krótkich ziarnach z dodatkiem innych składników, takich jak woda, cukier i skrobia kukurydziana. Ryż jest ubijany w pastę i formowany w pożądany kształt. W Japonii jest tradycyjnie wykonywany podczas ceremonii zwanej mochitsuki.
Owocowe mango mochi! Ale czekaj, czym w ogóle jest mochi? Mochi to japoński placek ryżowy, który może mieć różne słodkie nadzienia. Aby zrobić mochi, ryż jest wbijany w pastę i formowany w pożądany kształt.
Mochi to japoński ryżowy deser, wypełniony słodkim nadzieniem. Mochi wyrabia się z mochigomu, japońskiego kleistego ryżu o krótkich ziarnach z dodatkiem innych składników, takich jak woda, cukier i skrobia kukurydziana. Ryż jest ubijany w pastę i formowany w pożądany kształt. W Japonii jest tradycyjnie wykonywany podczas ceremonii zwanej mochitsuki.
Mochi to japoński ryżowy deser, wypełniony słodkim nadzieniem czekoladowycm. Mochi wyrabia się z mochigomu, japońskiego kleistego ryżu o krótkich ziarnach z dodatkiem innych składników, takich jak woda, cukier i skrobia kukurydziana. Ryż jest ubijany w pastę i formowany w pożądany kształt. W Japonii jest tradycyjnie wykonywany podczas ceremonii zwanej mochitsuki.
Mochi mixed Delicious od firmy Royal Family to tradycyjny japoński deser znany na całym świecie. W paczce znajduje się 12 osobno pakowanych ciasteczek ryżowych z ryżu kleistego w 3 smakach: zielonej herbaty matcha, mleczny, z czerwoną fasolą (Matcha, Milk, Red Bean Mochi).
Mochi to japoński ryżowy deser, wypełniony słodkim nadzieniem z mango. Mochi wyrabia się z mochigomu, japońskiego kleistego ryżu o krótkich ziarnach z dodatkiem innych składników, takich jak woda, cukier i skrobia kukurydziana. Ryż jest ubijany w pastę i formowany w pożądany kształt. W Japonii jest tradycyjnie wykonywany podczas ceremonii zwanej mochitsuki.
Mochi to japoński ryżowy deser, wypełniony słodkim nadzieniem mlecznym. Mochi wyrabia się z mochigomu, japońskiego kleistego ryżu o krótkich ziarnach z dodatkiem innych składników, takich jak woda, cukier i skrobia kukurydziana. Ryż jest ubijany w pastę i formowany w pożądany kształt. W Japonii jest tradycyjnie wykonywany podczas ceremonii zwanej mochitsuki.
Kirimochi (lub mochi to ciastka ryżowe z kleistego ryżu lub słodkiego ryżu. Jest to jedzenie powszechne w kuchni japońskiej i często jest podawane z okazji Nowego Roku. Kirimochi to ciastka ryżowe i japońskie, które można opiekać w piekarniku i jeść z nori lub cukrem. Kirimochi są również pieczęcią wspólną dla produktów spożywczych, takich jak makaron lub pizza, i są składnikiem wielu japońskich ciast, takich jak dango. Te mochi są wypełnione i gotowe do spożycia.
Mochi jest dobrze znanym przysmakiem w Japonii i jest spożywany głównie w okresie Nowego Roku. Mochi jest wytwarzany ze specjalnego kleistego ryżu i występuje w różnych rodzajach i smakach. Najbardziej znane smaki to pasta z czerwonej fasoli i zielona herbata. W opakowaniu Mochi znajduje się 6 sztuk.
To tradycyjne japońskie słodkie ciasto z mąki ryżowej, które jest używane jako deser na co dzień i jest symbolem szczęścia i pomyślności, często używane podczas zjazdów rodzinnych, rodzinnych, świąt lub jako prezenty przynoszące szczęście. Mochi to także niezastąpiona propozycja w japońskich rodzinach z okazji Nowego Roku.
Pyszne mochi do żucia owinięte słodkimi owocowymi nadzieniami! Bamboo House Mixed Fruit Mochi ma miękkie skórki mochi do żucia owinięte słodkim nadzieniem owocowym o smaku truskawkowym, jagodowym i mango.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.