Fasolka łuskana Mung dal marki TRS 500g
Opis
Fasolka łuskana Mung dal marki TRS
Podobnie jak większość roślin strączkowych , Fasola Mung to nieocenione źródło białka. Jest ona również bogata w witaminy (A,B,C i E) oraz sole mineralne. Zawiera też duże ilości antyutleniaczy, które mają właściwości zapobiegające chorobom serca.
Fasolę mung można spożywać zarówno gotowana jak i surową. Jest świetnym dodatkiem do sałatek, zup i dań głównych warzywnych jak i mięsnych.
Fasola mung usuwa z organizmu wszelkie toksyny i poprawia pracę wątroby. Zawiera duże ilości bardzo łatwo przyswajalnego białka, oraz witaminy : A,B, C oraz E, a także sole mineralne. Fasola mung obniża poziom cholesterolu, zawiera także duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca.
Instrukcje przygotowania:
Mung dal ma bardzo miękki charakter, więc wstępne namoczenie nie jest wymagane. Zwykle jedna szklanka suszonego żółtego Mung dal napełni się do 3 filiżanek żółtego Mung dal (Aby przygotować pyszne południowoindyjskie przepisy, takie jak Dosa i Vada zmielić ten przemoczony żółty mung dal w młynie i zrobić pastę). Umieść ten żółty Mung dal w zamkniętą patelnię lub szybkowar a i dodać 5 szklanek wody i ogrzewać na wysokim płomieniu przez 5-7 minut. Teraz gotowane żółte Mung dal jest gotowe do przygotowania pożądanych odmian pikantnego curry lub tarka dal.
Dane techniczne
Kod Kreskowy: | 5017689000202 |
Kraj Pochodzenia: | Wielka Brytania |
Pojemność/Waga: | 500g |
Rodzaj Opakowania: | Torebka plastikowa |
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: | 12 |