Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Nasiona Kardamonu pozyskiwane są z wieloletniej rośliny z rodziny imbirowatych, pochodzącej z wybrzeży Malabaru oraz uprawianej w Cejlonie. Kilka drobnych ziarenek kardamonu zwalczy mdły smak, doda przyjemnej ostrości oraz świeżości dla Waszych dań.
Skład: Kardamon zielony.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Czarnuszka jest w Polsce mało popularna jako przyprawa i niezbyt często stosowana w ziołolecznictwa, ale bardzo rozpowszechniona w Turcji, Bułgarii, Indiach oraz krajach arabskich. Nasiona można wykorzystać do chleba własnej produkcji, ale także dodawać do różnego rodzaju dań warzywnych.
Zmielone nasiona kolendry świetnie doprawiają potrawy z mięs (pieczeń z wieprzowiny, baraniny, dziczyzny, gęsi) sałat, zup, kiełbas i pasztetów. Stosuje się ją także do marynowania kiszonej kapusty, czerwonych buraków, ogórków, grzybów oraz śledzi.
Czosnek sproszkowany bez żadnych dodatków jest wygodną w kuchni alternatywą dla czosnku świeżego. Pół łyżeczki proszku odpowiada 2 ząbkom świeżego czosnku.
Cynamon doskonale sprawdza się w szeroko pojętej kuchni orientalnej, kuchni meksykańskiej, francuskiej, arabskiej czy polskiej. Można z nim stworzyć samodzielną mieszankę przypraw, dodać do napojów lub mięs białych, baraniny, krewetek i ryb.
Aromatyczne nasiona kolendry w opakowaniu 100g firmy TRS. Używane są w kuchni azjatyckiej jako dodatek do wielu potraw. Przede wszystkim jest głównym składnikiem potraw oraz past typu curry.
Kozieradka posiada goryczkowy posmak, podobny do selera. Świetnie łączy się z tłustymi, ciężkimi potrawami. Jednak należy pamiętać, aby nie dodawać jej w dużej ilości, ponieważ jest bardzo aromatyczna i może zdominować smak całej potrawy.
Nasiona Adżwan ma szerokie zastosowanie głównie w kuchni indyjskiej (w produktach tj. herbatniki, pikantne wypieki i pieczywo). W składzie zawiera tymol (olejek eteryczny), dzięki któremu nasiona mają przyjemny aromat i mocny smak. Jego smak przypomina tymianek.
Czarny kmin wyglądem przypomina kminek, ale jest od niego ciemniejszy. Stosowany jako przyprawa w kuchni północnych Indii, w daniach pochodzących z Kasmiru i przepisach wywodzących się z kuchni perskiej. W tłumaczeniach często mylony z nasionami kminku lub czarnuszki.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.