Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Zmielone nasiona kolendry świetnie doprawiają potrawy z mięs (pieczeń z wieprzowiny, baraniny, dziczyzny, gęsi) sałat, zup, kiełbas i pasztetów. Stosuje się ją także do marynowania kiszonej kapusty, czerwonych buraków, ogórków, grzybów oraz śledzi.
Skład: 100% kolendry.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Czosnek sproszkowany bez żadnych dodatków jest wygodną w kuchni alternatywą dla czosnku świeżego. Pół łyżeczki proszku odpowiada 2 ząbkom świeżego czosnku.
Czarnuszka jest w Polsce mało popularna jako przyprawa i niezbyt często stosowana w ziołolecznictwa, ale bardzo rozpowszechniona w Turcji, Bułgarii, Indiach oraz krajach arabskich. Nasiona można wykorzystać do chleba własnej produkcji, ale także dodawać do różnego rodzaju dań warzywnych.
Anyż gwiaździsty posiada głównie znaczenie przyprawowe. Wykorzystuje się go do dań z drobiu i wieprzowiny. Jest doskonałą przyprawą do pieczonych kurcząt. Stosowany jest także do aromatyzowania ciast i niskoprocentowych napojów alkoholowych np.likierów.
Imbir w proszku (mielony) to naturalny zamiennik imbiru świeżego. Jest bardzo wydajny i pozwala zaoszczędzić czas. Imbir w takiej postaci często używany jest tam, gdzie wersja świeża nie byłaby odpowiednia np. w mieszankach suchych przypraw.
Dziś ta szlachetna przyprawa jest dostępna przez cały rok i zachwyca szefów kuchni na całym świecie. Mocno aromatyczny i pachnący, nadaje niezliczonym potrawom wyjątkowego charakteru. Aby uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu szafranu, nie należy gotować szafranu zbyt długo. Dzięki temu zachowuje swój aromatyczny zapach.
Hibiskus powszechnie używany jest do przyrządzania naparów, zimnych napojów, dżemów, alkoholi, jak również do barwienia np. po zmieleniu suszonych liści. Jest to również składnik mieszanek herbacianych i ziołowych.
Kozieradka posiada goryczkowy posmak, podobny do selera. Świetnie łączy się z tłustymi, ciężkimi potrawami. Jednak należy pamiętać, aby nie dodawać jej w dużej ilości, ponieważ jest bardzo aromatyczna i może zdominować smak całej potrawy.
Nasiona Adżwan ma szerokie zastosowanie głównie w kuchni indyjskiej (w produktach tj. herbatniki, pikantne wypieki i pieczywo). W składzie zawiera tymol (olejek eteryczny), dzięki któremu nasiona mają przyjemny aromat i mocny smak. Jego smak przypomina tymianek.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.