Koper włoski ziarno Fennel 100g marki TRS
Opis
Koper włoski ziarno Fennel 100g marki TRS
Koper włoski to niezwykle aromatyczna przyprawa o słodkim anyżkowym aromacie. Można ją stosować jako dodatek do zup, sosów, sałatek, dań z buraków, kapusty i ziemniaków, a także kompotów oraz soków dla małych dzieci.
Koper jest autentyczną indyjską przyprawą używaną do wzmacniania smaku kuchni indyjskiej. Filety są powszechnie znane jako "saunf" na subkontynencie indyjskim. Fennels są jednymi z najstarszych autentycznych indyjskich przypraw, które są schizocarp suchym owocem anyżowca. Ma smak słodkiej lukrecji. Fennele są antybakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwutleniające. TRS-Fennels są najszerzej stosowane w tworzeniu wielu różnych pysznych indyjskich przepisów. Zarówno całe, jak i zmielone nasiona są zwykle używane do dodawania charakterystycznych smaków do indyjskiego jedzenia. Fennele są szeroko stosowane do aromatyzowania curry, pieczywa, zup, pieczywa, suszonych fagów, deserów, twarogu, pikli, potraw z jaj, napojów bezalkoholowych i alkoholowych. TRS-Fennels mają olejki eteryczne o silnym działaniu przyprawowym. Można go również zanurzyć w wrzątku w domu, aby wytworzyć naturalny płyn do płukania ust. Są również stosowane w medycynie na niestrawność. Według producenta ten TRS-Fennel jest w 100% naturalny i całkowicie wolny od konserwantów.
Fennnele są używane na surowo w celu wzmocnienia smaku kuchni indyjskiej zarówno w postaci pełnej, jak i mielonej.
TRS Fennel Seeds (Soonf) ma słodki smak lukrecji i atrakcyjny aromat. Aromat jest znacznie wzmocniony, gdy nasiona kopru są suszone na sucho.
Nasiona kopru włoskiego są często używane po posiłku jako środek odżywczy i trawienny. Po uprażeniu na gorącej patelni jego aromat staje się jeszcze bardziej intensywny. Znakomita przyprawa do ryb, mięsa, serów oraz ciast i chleba.
Skonsultuj się z indyjskimi książkami kucharskimi dotyczącymi prawidłowej metody suszenia prażonych nasion kopru włoskiego.
Skład:
100% nasiona kopru włoskiego