Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Mąka ryżowa kleista – mąka wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu kleistego białego i brązowego. Kleista, potocznie nazywana słodką, w Japonii nosi nazwę mochiko. Wykorzystuje się ją między innymi do produkcji deserów, w tym słynnych, okrągłych ciasteczek mochi z nadzieniem anko oraz polanego słodkim syropem sojowym dango.
Skład mąki z ryżu kleistego Cock Brand
ryż 98%, woda
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Mąka ryżowa – mąka wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu. Stanowi bardzo dobry substytut mąki pszennej dla osób z nietolerancją glutenu. Mąka ryżowa nadaje się jako dodatek do wypieków oraz do zagęszczania sosów. Jest istotnym składnikiem kuchni azjatyckiej, w której służy do przygotowywania deserów, pierożków, klusków oraz wielu innych dań.
bezglutenowa mąka wykonana z najwyższej jakości zmielonych ziaren cieciorki. Bardzo popularna w Indiach. Ma lekko orzechowy smak. Używana m.in. do zagęszczania sosów oraz do wyrobu placków Pakora. Wymieszana w proporcjach 1:1 z wodą stanowi substytut jajka w daniach wegetariańskich. Przygotowane w ten sposób ciasto jest też znakomitą panierką do smażenia mięsa lub warzyw.
Mąka Pan Harina jest specjalnie przygotowana w celu uzyskania idealnego zagniatanego ciasta kukurydzianego np. na tortillę. Jest mielona z suszonych ziaren kukurydzy. Jest drobniejsza w fakturze, nie żwirkowata jak zwykła, żółta mąka kukurydziana.
Skład: Biała mąka kukurydziana (może zawierać śladowe ilości pszenicy owsa i soi).
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna: 1533kJ (366)kcal, tłuszcz 1,89g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,38g), węglowodany 80,07g (w tym cukry 0g), białko 7,21g, sól 0,02g.
Oznaczenie „00” odnosi się do zawartości minerałów (popiołów). Ich zawartość jest na bardzo niskim poziomie, co oznacza, że mąka ta została pozbawiona otrębów i bardzo drobno zmielona. Przypomina puder, lub pył, i jest niezwykle delikatna. Idealna do wypieku pizzy, focacci, świeżej pasty czy ciastek.
TRS Semolina Fine jest wytwarzany z najlepszej pszenicy durum i jest higienicznie mielony i pasteryzowany. Fine Semolina jest idealna do robienia pysznych indyjskich słodyczy, takich jak Sooji Halwa. Jest głównym składnikiem wielu przepisów w kuchni świata. Jest również używany do zagęszczania zup, gulaszu i różnych przepisów.
Franck Instant Palenta to idealne rozwiązanie na szybki, pyszny obiad. Gotuje się w 2-3 minuty, można ją podawać z serem i suchą kiełbasą lub jako dodatek do obfitego gulaszu. Możliwości są nieograniczone!
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.