Makaron ryżowy pho vermicelli 4mm Hiep Long 500g
Opis
Makaron ryżowy pho vermicelli 4mm Hiep Long
Makaron ryżowy ma podobne zastosowanie, jak makaron sojowy, choć ma nieco bardziej zdecydowany smak i lepiej przyjmuje aromat potraw. Możemy go dodać do zupy, usmażyć w woku z warzywami lub sosem, albo wykorzystać do sałatki. Jest pożywny, ale stanowi pewna odmianę i skłania do różnych eksperymentów kulinarnych.
Makaron przypomina kształtem spłaszczone spaghetti. Szerokość klusek wynosi około 3mm.
Należy go namoczyć, a potem wrzucić do wrzącej wody i gotować 2-4 min.
Niezbędny element diety lekkostrawnej i niskokalorycznej. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu. Doskonały towarzysz tradycyjnych potraw kuchni wietnamskiej. Idealny do zup - w tym słynnej, aromatycznej zupy Pho; sajgonek oraz sałatek, a także znakomity z patelni, w połączeniu z ulubionymi dodatkami.
- Łatwy w przygotowaniuz
- Polecany przy niskokalorycznej diecie
- Lekki a zarazem pożywny
- Produkt bezglutenowy
Składniki:
mąka ryżowa, sól, czysta woda.