Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Mochi, czyli japońskie ciastka ryżowe, to jedno z ulubionych dań Japonii. Jest to nie tylko tradycyjne danie, które można spożywać na wiele sposobów, ale jest również częścią nowoczesnych potraw z różnych kuchni międzynarodowych.
Mochi to japoński ryżowy deser, wypełniony słodkim nadzieniem. Mochi wyrabia się z mochigomu, japońskiego kleistego ryżu o krótkich ziarnach z dodatkiem innych składników, takich jak woda, cukier i skrobia kukurydziana. Ryż jest ubijany w pastę i formowany w pożądany kształt. W Japonii jest tradycyjnie wykonywany podczas ceremonii zwanej mochitsuki.
Mochi to japoński ryżowy deser, wypełniony słodkim nadzieniem. Mochi wyrabia się z mochigomu, japońskiego kleistego ryżu o krótkich ziarnach z dodatkiem innych składników, takich jak woda, cukier i skrobia kukurydziana. Ryż jest ubijany w pastę i formowany w pożądany kształt. W Japonii jest tradycyjnie wykonywany podczas ceremonii zwanej mochitsuki.
Japońskie mochi (mochi) to super popularny deser nie tylko w Japonii, ale także daleko poza jej granicami. Podstawą mochi jest kleiste ciasto ryżowe, a jako wypełniacz dodaje się różne pasty z owoców, fasoli, orzechów, jagód i lodów. Mochi z czerwoną fasolą - ma delikatną lepką konsystencję i słodkie, pachnące nadzienie.
Zestaw japońskich ciastek ryżowych mochi z podwójnym nadzieniem to pozycja obowiązkowa dla każdego miłośnika japońskich słodyczy. Jasny smak, podwójne nadzienie, delikatna konsystencja nie pozostawi obojętnym ani dzieci, ani dorosłych!
Znany w Japonii przysmak, spożywany głównie w okresie Nowego Roku. Mochi jest wytwarzany z lepkiego ryżu i jest dostępny w różnych rodzajach smaków, takich jak ten o smaku melona gallia. Kokosowy Pandan Mochi to moresz, zrobiony z połączenia kleistego nadzienia ryżowego o smaku pandanowym w środku i wiórków kokosowych na zewnątrz, uformowany w okrągłe smakołyki. Miłośnicy ciast ryżowych, a zwłaszcza ci, którzy kochają ciastka ryżowe z kokosowym pandanem, również się nim ucieszą.
Pyszne mochi do żucia owinięte słodkimi owocowymi nadzieniami! Bamboo House Mixed Fruit Mochi ma miękkie skórki mochi do żucia owinięte słodkim nadzieniem owocowym o smaku truskawkowym, jagodowym i mango.
Japoński deser z kleistego ryżu, wypełnione słodkim nadzieniem z czerwonej fasoli. Te mochi można jeść bezpośrednio z torebki, bez konieczności ich wcześniejszego podgrzewania. Nie muszą być przechowywane w lodówce.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.