Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Wysokiej jakości, bardzo ostre kruszone chilli odmieni smak twoich potraw! Przyprawa została wyprodukowana w Indiach, które słyną ze swojej kuchni i niepowtarzalnych smaków. Usprawni Twoje gotowanie. Wystarczy niewielka ilość do warzyw, mięs lub zup. Podkreśli również smak deserów np. z czekolady. Niezastąpiony w kuchni meksykańskiej, jak i Dalekiego Wschodu.
Skład: Papryczka chilli 100%
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Aromatyczne, wysokiej jakości papryka w proszku odmieni smak twoich potraw! Przyprawa została wyprodukowana w Indiach, które słyną ze swojej kuchni i niepowtarzalnych smaków. Jest bardzo wydajna dzięki swojej teksturze oraz usprawni Twoje gotowanie. Wystarczy niewielka ilość do warzyw, mięs lub zup. Niezastąpiony w kuchni maksykańskiej, jak i Dalekiego Wschodu.
Papryka mielona cieszy się popularnością w każdym zakątku Chorwacji, podobnie jak w innych krajach śródziemnomorskich. Jest dodawana do wędlin, gulaszy czy ryb. Papryka zawiera dużo witaminy C, B oraz beta-karotenu. Ma wiele leczniczych właściwości, m.in. poprawia odporność oraz hamuje starzenie się komórek.
Od kilkuset lat tradycyjnie suszona w naturalnym dymie z drewna dębu iberyjskiego, któremu zawdzięcza niepowtarzalny smak i aromat. Doskonała przyprawa do sosów, sałatek, zup, potraw mięsnych, rybnych oraz wędlin.
Nadaje potrawom przyjemny wędzony aromat, który zawdzięcza tradycyjnemu procesowi suszenia i wędzenia strąków papryki w naturalnym dymie z drewna dębu liberyjskiego. Za jakość produktu odpowiada także staranna selekcja najlepszych strąków papryki chili z hiszpańskiego regionu La Vera – głównie gatunków: chili Jaranda, Bola i Jariza.
Kozieradka posiada goryczkowy posmak, podobny do selera. Świetnie łączy się z tłustymi, ciężkimi potrawami. Jednak należy pamiętać, aby nie dodawać jej w dużej ilości, ponieważ jest bardzo aromatyczna i może zdominować smak całej potrawy.
Nasiona Adżwan ma szerokie zastosowanie głównie w kuchni indyjskiej (w produktach tj. herbatniki, pikantne wypieki i pieczywo). W składzie zawiera tymol (olejek eteryczny), dzięki któremu nasiona mają przyjemny aromat i mocny smak. Jego smak przypomina tymianek.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.