Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Czerwona pasta firmy Mae Ploy w opakowaniu 400g. Jedna z najbardziej popularnych past, używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Unikalny i niezapomniany aromat oraz pikantny smak pasty odnalazł swoich wielbicieli zarówno w kuchni orientalnej jak i kuchni tradycyjnej. Czerwone curry najczęściej dodaje się do potraw z kurczakiem, aby podkreślić smak mięsa. Doskonale łączy się również z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem. Curry jest tradycyjnym składnikiem wykorzystywanym w kuchni tajskiej. Skład: Czosnek, czerwone papryczki chili, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galgant, pasta krewetkowa (krewetki, sól), skórka z limonki, pieprz. Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna: 56kJ/136kcal, Tłuszcz 1,6g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g, Węglowodany 24g, w tym cukry 7g, Białko 6,1g, Sól 14,2g.
Zielona pasta curry, na bazie ostrych zielonych papryczek chilli, nadającym ostrości. Pasta uzyskuje egzotyczny, charakterystyczny smak, dzięki trawie cytrynowej, limonce i kolendrze. Powszechnie używana w kuchni orientalnej do różnego rodzaju potraw.
Tajska baza do sosu-dania curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie. Może być wykorzystywana jako marynata, lub składnik sosu do potraw z Woka. Tajskie curry diametralnie różnie się od wersji indyjskiej.
Wartość odżywcza dla 100g: Energia: 490kJ (118kcal); Tłuszcz: 6,4g (w tym kwasy nasycone 1,0g); Węglowodany: 9,0g (w tym cukry 7,6g); Białko: 4,4g; Sól: 12,9g
Tajska baza do sosu-dania curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie. Może być wykorzystywana jako marynata, lub składnik sosu do potraw z Woka. Tajskie curry diametralnie różnie się od wersji indyjskiej.
Wartość odżywcza dla 100g: Energia: 586kJ (140kcal); Tłuszcz: 6,3g (w tym kwasy nasycone 1,0g); Węglowodany: 16,0g (w tym cukry 7,1g); Białko: 3,2g; Sól: 16,1g.
Pasta curry massaman firmy Mae Ploy jest bardzo popularna pastą używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Jest bardzo ostra dzięki dużej zawartości czerwonych papryczek chili. Często wykorzystywana do dań z wołowiny i wieprzowiny. W połączeniu z mlekiem kokosowym nadaje się praktycznie do każdej potrawy typu curry.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.