Pasta Miso Aka ciemna marki Hanamaruki 1kg
Opis
Ciemna pasta Miso Aka marki Hanamaruki
Miso to forma sfermentowanej soi, często używana do przyrządzania zupy miso, ale może być również używana do przyprawiania mięs i wywarów z makaronu. To wyraźny japoński smak używany w całej kuchni. Hanamaruki Aka Miso to bardziej skoncentrowana, nieco bardziej słona wersja miso. Pasta Miso Aka od Hanamaruki to nieco inne stężenie składników niż inne rodzaje miso, to mieszanka około 70% ziaren soi i 30% ryżu lub jęczmienia. Może się okazać, że mocniejszy smak Aka Miso będzie lepszy, gdy chcesz, aby wyrazisty smak miso był dominujący w Twoim daniu, na przykład podczas przygotowywania mięs marynowanych w miso.
Skład pasty Hanamaruki Miso Aka:
Sfermentowana soja, ryż, sól, drożdże ryżowe