Kategorie
Producent
Dostępność
Cena
-
od
do
Promocja
Pasta z tamaryndowca marki Lucky Label 110g
Pasta z tamaryndowca jest powszechnym składnikiem zwykle stosowanym w przygotowywaniu niezliczonych przysmaków na całym świecie.
Pasta jest przygotowywana z tamaryndowca - kleistego owocu o kwaśnym smaku, który rośnie na strąkach podobnych do fasoli na drzewach tamaryndowca.
Skład: tamarynd, woda, kwas cytrynowy E330, karmel, sól, cukier, kwas octowy E260, stabilizator E415, konserwant E211.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta z tamaryndowca marki Thai Dancer 435ml
Aromatyczny przecier sporządzony ze słodkich, kwaskowatych owoców tamaryndowca indyjskiego. Przybyły z rodzimych terenów Afryki tamaryndowiec na dobre rozgościł się w daniach kuchni azjatyckiej. Ceniony za swój specyficzny, przyjemny smak przypominający daktyle, stanowi wyjątkowy dodatek do wielu ikonicznych, orientalnych potraw takich jak tajskie i indyjskie curry, pad thai czy samosa.
Skład: tamarynd 92%, woda, sól, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta z tamaryndowca marki Thai Dancer 250ml
Aromatyczny przecier sporządzony ze słodkich, kwaskowatych owoców tamaryndowca indyjskiego. Przybyły z rodzimych terenów Afryki tamaryndowiec na dobre rozgościł się w daniach kuchni azjatyckiej. Ceniony za swój specyficzny, przyjemny smak przypominający daktyle, stanowi wyjątkowy dodatek do wielu ikonicznych, orientalnych potraw takich jak tajskie i indyjskie curry, pad thai czy samosa.
Skład: tamarynd 92%, woda, sól, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasty z tamaryndowca (pasta tamaryndowe)
Pasta z tamaryndowca jest zrobiona z kwaśnego, ciemnego, lepkiego owocu, który rośnie w strąku na drzewie tamaryndowca. Podczas gdy niektóre kuchnie używają pasty z tamaryndowca do przyrządzania deserów, a nawet słodyczy, w kuchni tajskiej jest ona używana głównie w potrawach pikantnych. Klasyczny sos Pad Thai jest wytwarzany z tamaryndowca, podobnie jak niektóre tajskie curry i dania z owoców morza. Indyjskie curry również wymagają pasty z tamaryndowca. Pasta tamaryndowca jest również częstym składnikiem kuchni indyjskiej i meksykańskiej, a także kuchni wietnamskiej, łacińskiej i karaibskiej. Jest one również kluczowym składnikiem sosu Worcestershire, nadając mu charakterystyczny posmak.
Jak powstaje Pasta tamaryndowa
Pasta z tamaryndowca pochodzi z owoców - lub strąków - drzewa tamaryndowca, a konkretnie z miazgi otaczającej nasiona w strąku. Drzewo tamaryndowca to pospolite drzewo owocowe z twardego drewna, które pochodzi z Afryki, ale obecnie rośnie w całej Azji i Meksyku. Ma duże brązowe strąki, które zawierają owoce tamaryndowca. Ciemne czerwono-brązowe owoce są usuwane ze strąków i muszą być oddzielone od nasion, aby stały się gotową do użycia pastą do gotowania. Możesz to zrobić samodzielnie lub kupić gotowe, ale nie jest drogie i zachowuje się przez długi czas.