Producenci
Promocje
Cukierki PEZ Sour Mix wkłady 68g
Cukierki PEZ Sour Mix wkłady 68g

12,50 zł

Cena regularna: 16,50 zł

szt.
Napój Cool Blue Gatorade 591ml
Napój Cool Blue Gatorade 591ml

9,99 zł

Cena regularna: 12,99 zł

szt.
Posypka Furikake Wasabi 22g  Marumaiya
Posypka Furikake Wasabi 22g Marumaiya

6,50 zł

Cena regularna: 8,90 zł

szt.
Opcje przeglądania

Pasty tamaryndowe

Pasta z tamaryndowca marki Thai Dancer 435ml

Pasta z tamaryndowca marki Thai Dancer 435ml
Pasta z tamaryndowca marki Thai Dancer 435ml

Aromatyczny przecier sporządzony ze słodkich, kwaskowatych owoców tamaryndowca indyjskiego. Przybyły z rodzimych terenów Afryki tamaryndowiec na dobre rozgościł się w daniach kuchni azjatyckiej. Ceniony za swój specyficzny, przyjemny smak przypominający daktyle, stanowi wyjątkowy dodatek do wielu ikonicznych, orientalnych potraw takich jak tajskie i indyjskie curry, pad thai czy samosa. 

Skład: tamarynd 92%, woda, sól, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

19,00 zł

szt.

Pasta z tamaryndowca marki Thai Dancer 250ml

Pasta z tamaryndowca marki Thai Dancer 250ml
Pasta z tamaryndowca marki Thai Dancer 250ml

Aromatyczny przecier sporządzony ze słodkich, kwaskowatych owoców tamaryndowca indyjskiego. Przybyły z rodzimych terenów Afryki tamaryndowiec na dobre rozgościł się w daniach kuchni azjatyckiej. Ceniony za swój specyficzny, przyjemny smak przypominający daktyle, stanowi wyjątkowy dodatek do wielu ikonicznych, orientalnych potraw takich jak tajskie i indyjskie curry, pad thai czy samosa. 

Skład: tamarynd 92%, woda, sól, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

14,01 zł

szt.

Pasty z tamaryndowca (pasta tamaryndowe)

Pasta z tamaryndowca jest zrobiona z kwaśnego, ciemnego, lepkiego owocu, który rośnie w strąku na drzewie tamaryndowca. Podczas gdy niektóre kuchnie używają pasty z tamaryndowca do przyrządzania deserów, a nawet słodyczy, w kuchni tajskiej jest ona używana głównie w potrawach pikantnych. Klasyczny sos Pad Thai jest wytwarzany z tamaryndowca, podobnie jak niektóre tajskie curry i dania z owoców morza. Indyjskie curry również wymagają pasty z tamaryndowca. Pasta tamaryndowca jest również częstym składnikiem kuchni indyjskiej i meksykańskiej, a także kuchni wietnamskiej, łacińskiej i karaibskiej. Jest one również kluczowym składnikiem sosu Worcestershire, nadając mu charakterystyczny posmak.

Jak powstaje Pasta tamaryndowa

Pasta z tamaryndowca pochodzi z owoców - lub strąków - drzewa tamaryndowca, a konkretnie z miazgi otaczającej nasiona w strąku. Drzewo tamaryndowca to pospolite drzewo owocowe z twardego drewna, które pochodzi z Afryki, ale obecnie rośnie w całej Azji i Meksyku. Ma duże brązowe strąki, które zawierają owoce tamaryndowca. Ciemne czerwono-brązowe owoce są usuwane ze strąków i muszą być oddzielone od nasion, aby stały się gotową do użycia pastą do gotowania. Możesz to zrobić samodzielnie lub kupić gotowe, ale nie jest drogie i zachowuje się przez długi czas.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium