Pasta z tamaryndowca marki TRS 200g
Opis
Pasta z tamaryndowca marki TRS
Tamarynd jest owocem o specyficznym słodko-kwaśnym smaku, będącym źródłem minerałów, witamin i błonnika.
Pasta stosowana jest do wielu azjatyckich dań, m.in.: pad tai, a także do wyrobu napojów, zup, sosów.
Pasta z tamaryndowca ma słodko-kwaśny smak. Trzy razy silniejszy niż naturalny tamaryndowiec.
Idealny do przyrządzania dań indyjskich i malezyjskich, nadaje się do przyrządzania specjalnych pikantnych sosów, a także napojów orzeźwiających (ze względu na zawartość kwasu działa lekko przeczyszczająco), do przyrządzania chutneyów oraz do dań z ryżu i warzyw. Tamarynda jest bogata w błonnik. Zawiera białko, jest bogaty w wapń, fosfor i żelazo, witaminę C.
Ryż z soczewicą i tamaryndą, najpopularniejsze danie Nepalu
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1046 kJ/250 kcal
- tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- węglowodany: 59 g, w tym cukry: 31 g
- białko: 3 g
- sól: 0,30 g
Idealna do zup, dipów, sosów i potraw warzywnych.
Skład:
tamarynd, woda
Wyprodukowano w Indii