Producenci
Promocje
Jelly Grape Konjak Monster 125ml
Jelly Grape Konjak Monster 125ml

9,50 zł

Cena regularna: 17,20 zł

szt.
Żelek Melon 32g Senjaku
Żelek Melon 32g Senjaku

8,50 zł

Cena regularna: 11,85 zł

szt.
Krewetki 8/12 surowe  Black Tiger cale mrożone 20% glazury  1kg Seawork
Krewetki 8/12 surowe Black Tiger cale mrożone 20% glazury 1kg Seawork

65,00 zł

Cena regularna: 75,00 zł

szt.
Łosoś filet wędzony Salmo Salar mroż. vacumowe opakowanie 1kg
Łosoś filet wędzony Salmo Salar mroż. vacumowe opakowanie 1kg

135,00 zł

Cena regularna: 165,00 zł

szt.
Szynka suszona długodojrzewająca krojona (Dalmatinski Prsut)  100g Pik
Szynka suszona długodojrzewająca krojona (Dalmatinski Prsut) 100g Pik

12,00 zł

Cena regularna: 13,00 zł

szt.
Produkty wybrane dla Ciebie
Opcje przeglądania

 

Pasty Ajvar

Pasta Ajvar - co to jest

Ajvar to mieszanka najświeższej czerwonej papryki i czasem bakłażana. Piękno tego dania polega na tym, że jest ono tak wszechstronne, że można nim delektować się przy wielu daniach, takich jak makaron, dania mięsne, a nawet jako przekąska do świeżego pieczywa. Jest to częściowo dip, częściowo sos, częściowo pasta do smarowania, a czasami uważane za przysmak. 

Jak powstaje Ajvar

W krajach bałkańskich, takich jak Bośnia, Serobia, Bułgaria, Chorwacja i Macedonia, ajvar jest tradycyjnym sposobem konserwowania słodkiej, czerwonej papryki z letnich zbiorów. Buszle czerwonej papryki są prażone i przecierane (wraz z bakłażanem w niektórych regionach), aby wytworzyć wystarczającą ilość ajvaru na zimę. Następnie jest poddawany obróbce w dzbanach i przetwarzany w taki sam sposób, w jaki zamieniamy pomidory w naszym ogrodzie w salsę do konserw.

Więcej na temat pasty Ajvar przeczytasz tutaj

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium