Kategorie
Producent
Dostępność
Cena
-
od
do
Promocja
Pasta Chilli marki Maepranom 114g
Tajska pasta chilli jest częstym składnikiem używanym w kuchni tajskiej. podstawowy składnik sosu do dania Pad Thai, zupy krewetkowej Tom Yum.
Skład: olej sojowy, suszone krewetki, suszone chili 10%, cebula, czosnek, tamaryndowiec, cukier, sól, pasta krewetkowa (krewetki, sól)
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta paprykowa Gochujang marki Sempio 170g
Gęsta, ostra koreańska pasta z papryczek chilli. Ostra pasta paprykowa jest jednym z głównych składników kuchni koreańskiej. Wyjątkowa w smaku, aromatyczna, nada każdej potrawie ostrej nuty. Idealny dodatek do dań mięsnych, składnik dipów, czy popularnego kimchi. Dla miłośników ostrych przypraw pasta Gochujang jest niezastąpiona.
Skład: Fermentowany ryż, syrop kukurydziany, ostra papryka w proszku, woda, pasta sojowa, alkohol, sól, ekstrakt z pszenicy, sfermentowana soja, koncentrat soku z czosnku
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta z papryczek Gochujang marki Sempio 500g (Ostra)
Gochujang to koreańska pasta z ostrej papryki, która została poddana dobrej fermentacji. Stosowana jest jako marynata do mięs, przyprawa do zup, gulaszów oraz jest podstawą przy kiszeniu warzyw np. Kimchi.
Skład: fermentowana pasta ryżowa (ryż, sól, woda, koji), syrop kukurydziany, woda, ostra papryka w proszku, pasta sojowa (soja, woda, sól, koji), alkohol destylowany, sól, ekstrakt z pszenicy, fermentowana soja (soja, woda, sól, ekstrakt z pszenicy, destylowany alkohol, ekstrakt z drożdży), koncentrat czosnku, woda.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasty chili
Pasta chili jest niezbędnym składnikiem wielu różnych kuchni na całym świecie. Pasta chili to w zasadzie pasta z papryczek chili. To bardzo wszechstronny składnik, który dodaje smaku, ostrości i charakteru wielu kuchniom świata. Rodzaj pasty różni się w zależności od kultury, tradycji kulinarnych, ale także od rodzaju papryki dostępnej w tym regionie.
Rodzaje past chili
Występuje w wielu różnych form past chili, od gęstych, przetworzonych past, które przyklejają się do łyżki, po cienkie, wodniste pasty wylewające się ze słoika aż po pasty chili o konsystencji przypominającej sos. Niektóre pasty chili to nic innego jak zmielona papryka chili, podczas gdy inne mają dodatkowe składniki. Niezależnie od konsystencji jest to idealny sposób na dodanie smaku wielu różnym potrawom.