Producenci
Promocje
Napój Cool Blue Gatorade 591ml
Napój Cool Blue Gatorade 591ml

9,99 zł

Cena regularna: 12,99 zł

szt.
Posypka Furikake Wasabi 22g  Marumaiya
Posypka Furikake Wasabi 22g Marumaiya

6,50 zł

Cena regularna: 8,90 zł

szt.
Produkty wybrane dla Ciebie

Pasty curry

Sos sojowy Less Salt 250ml LKK

Sos sojowy  Less Salt  250ml LKK
Sos sojowy Less Salt 250ml LKK

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,35 zł

szt.

Sos Kimchi Nabe Hot Pot 300ml marki Ebara

Sos Kimchi Nabe Hot Pot 300ml marki Ebara
Sos Kimchi Nabe Hot Pot 300ml marki Ebara

Kimchi Nabe to skoncentrowany bulion, dzięki któremu przygotujemy japońską zupę o smaku kimchi. Mocno rozgrzewający, obfity w dodatki gulasz, o delikatnie rybnej nucie. To jednogarnkowe danie, które przygotujemy szybko i z łatwością. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

25,00 zł

szt.

Pasta Tom Yum Mae Ploy 400g

Pasta Tom Yum Mae Ploy 400g
Pasta Tom Yum Mae Ploy 400g

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,46 zł

szt.

Sos Lemon Chicken Stir fry Lee Kum Kee 80g

Sos Lemon Chicken Stir fry Lee Kum Kee 80g
Sos Lemon Chicken Stir fry Lee Kum Kee 80g

Cytrynowy pikantno-owocowy sos do kurczaka. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

8,80 zł

szt.

Sos Sticky Sweet Vinegar Stir Fry Lee Kum Kee 60g

Sos Sticky Sweet Vinegar Stir Fry Lee Kum Kee 60g
Sos Sticky Sweet Vinegar Stir Fry Lee Kum Kee 60g

Perfekcyjnie zbalansowany słodko-octowy sos idealny do dań kuchni chińskiej.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,40 zł

szt.

Baza do zupy Satay Lee Kum Kee 75g

Baza do zupy Satay Lee Kum Kee 75g
Baza do zupy Satay Lee Kum Kee 75g

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,40 zł

szt.

Pasta z bazylii tajskiej Holly Basil Lobo 50g

Pasta z bazylii tajskiej Holly Basil Lobo 50g
Pasta z bazylii tajskiej Holly Basil Lobo 50g

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

4,99 zł

szt.

Sos Black Bean Garlic Stir fry Lee Kum Kee 50g

Sos Black Bean Garlic Stir fry Lee Kum Kee 50g
Sos Black Bean Garlic Stir fry Lee Kum Kee 50g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,40 zł

szt.

Sos Honey & Soy Stir Fry Lee Kum Kee 70g

Sos Honey & Soy Stir Fry Lee Kum Kee 70g
Sos Honey & Soy Stir Fry Lee Kum Kee 70g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,40 zł

szt.

Pasta Curry Massaman Mae Ploy 50g

Pasta Curry Massaman Mae Ploy 50g
Pasta Curry Massaman Mae Ploy 50g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

4,45 zł

szt.

Pasta Curry Green Mae Ploy 50g

Pasta Curry Green Mae Ploy 50g
Pasta Curry Green Mae Ploy 50g

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

4,10 zł

szt.

Sos Kimchi no Moto Momoya 450g

Sos Kimchi no Moto Momoya 450g
Sos Kimchi no Moto Momoya 450g

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

41,00 zł

szt.

Sos czosnkowy Allioli Moli de Pomeri 185g

Sos czosnkowy Allioli Moli de Pomeri 185g
Sos czosnkowy Allioli Moli de Pomeri 185g

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

22,15 zł

szt.

Pasta Curry Red Lobo 50g

Pasta Curry Red Lobo 50g
Pasta Curry Red Lobo 50g

Pasta Red Curry wykonana jest z egzotycznej mieszanki na bazie czerwonych papryczek chilli.  Dodatkowo obecność trawy cytrynowej nadaje jej wspaniały i świeży smak. Wystarczy że dodasz do niej wołowinę/kurczaka, mleko kokosowe, liść limonki, orzeszki ziemne i chilli, a uda Ci się odtworzyć tajskie smaki rodem ze Street Foodu!

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

3,99 zł

szt.

Sos BBQ Bullhead 127g

Sos BBQ Bullhead 127g
Sos BBQ Bullhead 127g

Słynny sos BBQ marki Bull Head to pyszny, bogaty, pikantny, orientalny sos Barbecue pełen smaku.
Wykonany z suszonych ryb i krewetek sos BBQ można dodawać do dowolnych potraw, aby dodać smaku. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

14,31 zł

szt.

Pasta Curry Massaman marki Mae Ploy 400g

Pasta Curry Massaman  marki Mae Ploy 400g
Pasta Curry Massaman marki Mae Ploy 400g

Pasta curry massaman firmy Mae Ploy jest bardzo popularna pastą używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry.
Jest bardzo ostra dzięki dużej zawartości czerwonych papryczek chili.
Często wykorzystywana do dań z wołowiny i wieprzowiny.
W połączeniu z mlekiem kokosowym nadaje się praktycznie do każdej potrawy typu curry.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

13,99 zł

szt.

Pasta curry żółta marki Lobo 50g

Pasta curry żółta marki Lobo 50g
Pasta curry żółta marki Lobo 50g

Tajska pasta w połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie.
Żółta pasta curry jest najbardziej łagodną odmianą z całej gamy past curry. Używa się jej jako bazy do sosu do potrawy curry.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

4,99 zł

szt.

Pasta mix Golden Curry Medium Hot marki S&B 92g

Pasta mix Golden Curry Medium Hot marki S&B 92g
Pasta mix Golden Curry Medium Hot marki S&B 92g

Japońskie curry jest bardzo aromatyczne i przede wszystkim bardzo smaczne. Zdecydowanie różni się od curry indyjskiego. Jest bardziej słodkie i mniej intensywne jeśli chodzi o aromat i smak. W opakowaniu znajdują się kostki curry, które są bardzo łatwe w użyciu. W kilka minut można przygotować smaczny, słodki i gęsty sos curry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,39 zł

szt.

Pasta mix Golden Curry Mild marki S&B 92g

Pasta mix Golden Curry Mild marki S&B 92g
Pasta mix Golden Curry Mild marki S&B 92g

Japońskie curry jest łagodne, bardzo aromatyczne i przede wszystkim bardzo smaczne. Zdecydowanie różni się od curry indyjskiego. Jest bardziej słodkie i mniej intensywne jeśli chodzi o aromat i smak. W opakowaniu znajdują się kostki curry, które są bardzo łatwe w użyciu. W kilka minut można przygotować smaczny, słodki i gęsty sos curry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,40 zł

szt.

Pasta Golden Curry Hot marki S&B 240g

Pasta Golden Curry Hot marki S&B 240g
Pasta Golden Curry Hot marki S&B 240g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,25 zł

szt.

Pasta Java Curry Medium Hot marki House Foods 185g

Pasta Java Curry Medium Hot marki House Foods 185g
Pasta Java Curry Medium Hot marki House Foods 185g

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

23,63 zł

szt.

Pasta curry Panang marki Thai Dancer 227g

Pasta curry Panang marki Thai Dancer 227g
Pasta curry Panang marki Thai Dancer 227g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,25 zł

szt.

Pasta curry żółta marki Thai Dancer 50g

Pasta curry żółta marki Thai Dancer 50g
Pasta curry żółta marki Thai Dancer 50g

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,00 zł

szt.

Pasta curry czerwona marki Thai Dancer 50g

Pasta curry czerwona marki Thai Dancer 50g
Pasta curry czerwona marki Thai Dancer 50g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

5,02 zł

szt.

Pasta mix Golden Curry Hot marki S&B 92g

Pasta mix Golden Curry Hot marki S&B 92g
Pasta mix Golden Curry Hot marki S&B 92g

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

13,20 zł

szt.

Pasta Curry Zielona marki Mae Ploy 400g

Pasta Curry Zielona marki Mae Ploy 400g
Pasta Curry Zielona marki Mae Ploy 400g

Zielona pasta curry, na bazie ostrych zielonych papryczek chilli, nadającym ostrości. Pasta uzyskuje egzotyczny, charakterystyczny smak, dzięki trawie cytrynowej, limonce i kolendrze. Powszechnie używana w kuchni orientalnej do różnego rodzaju potraw.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

14,38 zł

szt.

Pasta Curry Czerwona marki Mae Ploy 400g

Pasta Curry Czerwona marki Mae Ploy 400g
Pasta Curry Czerwona marki Mae Ploy 400g

Czerwona pasta firmy Mae Ploy w opakowaniu 400g. Jedna z najbardziej popularnych past, używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Unikalny i niezapomniany aromat oraz pikantny smak pasty odnalazł swoich wielbicieli zarówno w kuchni orientalnej jak i kuchni tradycyjnej. Czerwone curry najczęściej dodaje się do potraw z kurczakiem, aby podkreślić smak mięsa. Doskonale łączy się również z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem. Curry jest tradycyjnym składnikiem wykorzystywanym w kuchni tajskiej.
Skład: Czosnek, czerwone papryczki chili, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galgant, pasta krewetkowa (krewetki, sól), skórka z limonki, pieprz.
Wartości odżywcze w 100g produktu:  Wartość energetyczna: 56kJ/136kcal, Tłuszcz 1,6g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g, Węglowodany 24g, w tym cukry 7g, Białko 6,1g, Sól 14,2g.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

14,70 zł

szt.

Pasta Curry czerwona marki RealThai słoik 227g

Pasta Curry czerwona marki RealThai słoik 227g
Pasta Curry czerwona marki RealThai słoik 227g

Tajska baza do sosu-dania curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie. Może być wykorzystywana jako marynata, lub składnik sosu do potraw z Woka. Tajskie curry diametralnie różnie się od wersji indyjskiej.

Skład: czerwona papryka chilli 21%, czosnek, trawa cytrynowa, szalotki, sól, galangal, liście limonki kaffir, kolendra, kmin.

Wartość odżywcza dla 100g: Energia: 490kJ (118kcal); Tłuszcz: 6,4g (w tym kwasy nasycone 1,0g); Węglowodany: 9,0g (w tym cukry 7,6g); Białko: 4,4g; Sól: 12,9g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

15,00 zł

szt.

Pasta Curry zielona marki RealThai słoik 227g

Pasta Curry zielona marki RealThai słoik 227g
Pasta Curry zielona marki RealThai słoik 227g

 

Tajska baza do sosu-dania curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie. Może być wykorzystywana jako marynata, lub składnik sosu do potraw z Woka. Tajskie curry diametralnie różnie się od wersji indyjskiej.

Skład: zielona papryka chilli 30%, szalotka, trawa cytrynowa, sól, czosnek, galangal, liście limonki kaffir, kmin rzymski, kolendra, kurkuma.

Wartość odżywcza dla 100g: Energia: 586kJ (140kcal); Tłuszcz: 6,3g (w tym kwasy nasycone 1,0g); Węglowodany: 16,0g (w tym cukry 7,1g); Białko: 3,2g; Sól: 16,1g.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

15,00 zł

szt.

Pasta Curry zółta marki Mae Ploy 400g

Pasta Curry zółta marki Mae Ploy 400g
Pasta Curry zółta marki Mae Ploy 400g

Czerwona pasta firmy Mae Ploy w opakowaniu 400g. Jedna z najbardziej popularnych past, używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Unikalny i niezapomniany aromat oraz pikantny smak pasty odnalazł swoich wielbicieli zarówno w kuchni orientalnej jak i kuchni tradycyjnej. Czerwone curry najczęściej dodaje się do potraw z kurczakiem, aby podkreślić smak mięsa. Doskonale łączy się również z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem. Curry jest tradycyjnym składnikiem wykorzystywanym w kuchni tajskiej.

Skład : Czosnek, trawa cytrynowa, sól,szalotka, galgant, pasta krewetkowa, skórka z limonki, pieprz, kolendra, kmin, cynamon, gałka muszkatołowa, kurkuma, kardamon.

Wartość energetyczna: 56kJ/136kcal, tłuszcz 1,6g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g,
węglowodany 24g, w tym cukry 7g, białko 6,1g, sól 14,2g.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

14,21 zł

szt.

Pasty curry -różnorodność

Różnica między rodzajami pasty curry jest tak duża, jak różnice między rodzajami kanapek. Powszechne w Indiach, Tajlandii, Malezji, Chinach, RPA, Japonii i wszędzie indziej, gdzie zapożycza się przepisy, curry jest wytwarzane na wiele sposobów w wielu miejscach. Poniekąd ten sam typ curry może różnić się w zależności od gustów kucharza i dostępności składników. Jest jednak kilka ogólnych zasad, z których większość można złamać.

Dwie główne kategorie past curry to indyjska i tajska, ale nie są to jedyne przykłady.

Indyjskie pasty curry

Uważane za brytyjskie połączenie indyjskich przepisów, indyjskie pasty curry zazwyczaj zawierają mieszankę prażonych przypraw zmielonych na proszek, zwany masala. Można tam znaleźć cynamon, kardamon i kozieradkę, których tajskie curry zwykle nie mają. Curry są na bazie wody lub bulionu, czasem zagęszczane jogurtem lub kwaśną śmietaną.

Tajskie pasty curry

Tajskie przepisy z curry często wymagają mokrej pasty curry i mleka kokosowego lub kremu kokosowego.

Do czego dodaje się pastę curry

Pasty Curry dobrze smakują z takimi produktami jak mięso, drób, owoce morza, warzywa, tofu i rośliny strączkowe. Indyjskie potrawy z pastą curry często wykorzystują rośliny strączkowe, takie jak ciecierzyca i soczewica, zwane dhal. Kilka głównych rodzajów curry to: zielone, czerwone, żółte, masaman i panang. Oczywiście jest ich o wiele więcej. Zielone curry może zawierać najostrzejszą przyprawę, a najmniej ostrych przypraw jest żółtej paście curry, ale nie zawsze jest to prawdą.

Zielona pasta curry

Zielona pasta curry to mieszanka świeżych zielonych papryczek chili, szalotki, trawy cytrynowej, białego pieprzu, korzenia kolendry, czosnku, skórki limonki kaffir, pasty z krewetek i soli. Liście słodkiej bazylii, okrągły zielony bakłażan i liście limonki kaffir dodają całości uroczego zielonego odcienia końcowej pasty curry.

Czerwona pasta curry

Czerwona pasta curry może być przygotowana z suszonych długich czerwonych papryczek chilli, korzenia kolendry, kolendry, kminku, czosnku, szalotki, skórki limonki kafiru, białego pieprzu, trawy cytrynowej, pasty z krewetek, soli morskiej i galangalu.

Żółta pasta curry

Żółta pasta curry to łagodna słodko-pikantna mieszanka pasty na bazie kurkumy i curry w proszku z dodatkiem kolendry, kminku, trawy cytrynowej, galangalu, pasty z krewetek, suszonych czerwonych papryczek chili, soli morskiej, imbiru, czosnku i szalotki.

Pasta curry Panang

Panang to podstawa bogatszego, słodszego i bardziej wytrawnego curry. Używając mniej mleka kokosowego niż czerwonego lub zielonego curry, pasta curry Panang jest polana gęstym kremem kokosowym i zwykle podawana na talerzu. Pasta curry Panang może zawierać suszone czerwone długie papryczki chilli, szalotkę, czosnek, galangal, trawę cytrynową, skórkę limonki kafirowej, korzeń kolendry, biały pieprz, sól i pastę z krewetek. Czasami dodaje się także orzeszki ziemne, co nie jest tradycyjne w Tajlandii i ma bardziej zachodni wpływ. Najczęściej jest przygotowywany z wołowiną

Pasta curry Massaman

Pasta curry massaman powstała wskutek wpływów z Persji i pochodzi z południowej Tajlandii, na granicy z Malezją, gdzie mieszka wielu muzułmanów. Dlatego pasta curry masaman często jest przygotowywana z jagnięciną lub wołowiną, ponieważ religia islamska zabrania wieprzowiny. Pasta curry Masaman to połączenie suszonych czerwonych papryczek chili, goździków, białego pieprzu, szalotki, czosnku, galangalu, trawy cytrynowej, pasty z krewetek, kolendry, kminku i soli. Samo pasta zawiera orzeszki ziemne i cynamon, biały kardamon i gałkę muszkatołową, niespotykane w tajskim curry. Masaman Jest gęsty i przypomina gulasz o łagodnym, lekko słodkim smaku.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium