Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Promocja
Sos Kimchi Nabe Hot Pot 300ml marki Ebara
Kimchi Nabe to skoncentrowany bulion, dzięki któremu przygotujemy japońską zupę o smaku kimchi. Mocno rozgrzewający, obfity w dodatki gulasz, o delikatnie rybnej nucie. To jednogarnkowe danie, które przygotujemy szybko i z łatwością.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Sos Lemon Chicken Stir fry Lee Kum Kee 80g
Cytrynowy pikantno-owocowy sos do kurczaka.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Sos Sticky Sweet Vinegar Stir Fry Lee Kum Kee 60g
Perfekcyjnie zbalansowany słodko-octowy sos idealny do dań kuchni chińskiej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry Red Lobo 50g
Pasta Red Curry wykonana jest z egzotycznej mieszanki na bazie czerwonych papryczek chilli. Dodatkowo obecność trawy cytrynowej nadaje jej wspaniały i świeży smak. Wystarczy że dodasz do niej wołowinę/kurczaka, mleko kokosowe, liść limonki, orzeszki ziemne i chilli, a uda Ci się odtworzyć tajskie smaki rodem ze Street Foodu!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Sos BBQ Bullhead 127g
Słynny sos BBQ marki Bull Head to pyszny, bogaty, pikantny, orientalny sos Barbecue pełen smaku.
Wykonany z suszonych ryb i krewetek sos BBQ można dodawać do dowolnych potraw, aby dodać smaku.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry Massaman marki Mae Ploy 400g
Pasta curry massaman firmy Mae Ploy jest bardzo popularna pastą używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry.
Jest bardzo ostra dzięki dużej zawartości czerwonych papryczek chili.
Często wykorzystywana do dań z wołowiny i wieprzowiny.
W połączeniu z mlekiem kokosowym nadaje się praktycznie do każdej potrawy typu curry.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta curry żółta marki Lobo 50g
Tajska pasta w połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie.
Żółta pasta curry jest najbardziej łagodną odmianą z całej gamy past curry. Używa się jej jako bazy do sosu do potrawy curry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta mix Golden Curry Medium Hot marki S&B 92g
Japońskie curry jest bardzo aromatyczne i przede wszystkim bardzo smaczne. Zdecydowanie różni się od curry indyjskiego. Jest bardziej słodkie i mniej intensywne jeśli chodzi o aromat i smak. W opakowaniu znajdują się kostki curry, które są bardzo łatwe w użyciu. W kilka minut można przygotować smaczny, słodki i gęsty sos curry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta mix Golden Curry Mild marki S&B 92g
Japońskie curry jest łagodne, bardzo aromatyczne i przede wszystkim bardzo smaczne. Zdecydowanie różni się od curry indyjskiego. Jest bardziej słodkie i mniej intensywne jeśli chodzi o aromat i smak. W opakowaniu znajdują się kostki curry, które są bardzo łatwe w użyciu. W kilka minut można przygotować smaczny, słodki i gęsty sos curry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry Zielona marki Mae Ploy 400g
Zielona pasta curry, na bazie ostrych zielonych papryczek chilli, nadającym ostrości. Pasta uzyskuje egzotyczny, charakterystyczny smak, dzięki trawie cytrynowej, limonce i kolendrze. Powszechnie używana w kuchni orientalnej do różnego rodzaju potraw.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry Czerwona marki Mae Ploy 400g
Czerwona pasta firmy Mae Ploy w opakowaniu 400g. Jedna z najbardziej popularnych past, używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Unikalny i niezapomniany aromat oraz pikantny smak pasty odnalazł swoich wielbicieli zarówno w kuchni orientalnej jak i kuchni tradycyjnej. Czerwone curry najczęściej dodaje się do potraw z kurczakiem, aby podkreślić smak mięsa. Doskonale łączy się również z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem. Curry jest tradycyjnym składnikiem wykorzystywanym w kuchni tajskiej.
Skład: Czosnek, czerwone papryczki chili, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galgant, pasta krewetkowa (krewetki, sól), skórka z limonki, pieprz.
Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna: 56kJ/136kcal, Tłuszcz 1,6g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g, Węglowodany 24g, w tym cukry 7g, Białko 6,1g, Sól 14,2g.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry czerwona marki RealThai słoik 227g
Tajska baza do sosu-dania curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie. Może być wykorzystywana jako marynata, lub składnik sosu do potraw z Woka. Tajskie curry diametralnie różnie się od wersji indyjskiej.
Skład: czerwona papryka chilli 21%, czosnek, trawa cytrynowa, szalotki, sól, galangal, liście limonki kaffir, kolendra, kmin.
Wartość odżywcza dla 100g: Energia: 490kJ (118kcal); Tłuszcz: 6,4g (w tym kwasy nasycone 1,0g); Węglowodany: 9,0g (w tym cukry 7,6g); Białko: 4,4g; Sól: 12,9g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry zielona marki RealThai słoik 227g
Tajska baza do sosu-dania curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie. Może być wykorzystywana jako marynata, lub składnik sosu do potraw z Woka. Tajskie curry diametralnie różnie się od wersji indyjskiej.
Skład: zielona papryka chilli 30%, szalotka, trawa cytrynowa, sól, czosnek, galangal, liście limonki kaffir, kmin rzymski, kolendra, kurkuma.
Wartość odżywcza dla 100g: Energia: 586kJ (140kcal); Tłuszcz: 6,3g (w tym kwasy nasycone 1,0g); Węglowodany: 16,0g (w tym cukry 7,1g); Białko: 3,2g; Sól: 16,1g.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry zółta marki Mae Ploy 400g
Czerwona pasta firmy Mae Ploy w opakowaniu 400g. Jedna z najbardziej popularnych past, używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Unikalny i niezapomniany aromat oraz pikantny smak pasty odnalazł swoich wielbicieli zarówno w kuchni orientalnej jak i kuchni tradycyjnej. Czerwone curry najczęściej dodaje się do potraw z kurczakiem, aby podkreślić smak mięsa. Doskonale łączy się również z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem. Curry jest tradycyjnym składnikiem wykorzystywanym w kuchni tajskiej.
Skład : Czosnek, trawa cytrynowa, sól,szalotka, galgant, pasta krewetkowa, skórka z limonki, pieprz, kolendra, kmin, cynamon, gałka muszkatołowa, kurkuma, kardamon.
Wartość energetyczna: 56kJ/136kcal, tłuszcz 1,6g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g,
węglowodany 24g, w tym cukry 7g, białko 6,1g, sól 14,2g.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasty curry -różnorodność
Różnica między rodzajami pasty curry jest tak duża, jak różnice między rodzajami kanapek. Powszechne w Indiach, Tajlandii, Malezji, Chinach, RPA, Japonii i wszędzie indziej, gdzie zapożycza się przepisy, curry jest wytwarzane na wiele sposobów w wielu miejscach. Poniekąd ten sam typ curry może różnić się w zależności od gustów kucharza i dostępności składników. Jest jednak kilka ogólnych zasad, z których większość można złamać.
Dwie główne kategorie past curry to indyjska i tajska, ale nie są to jedyne przykłady.
Indyjskie pasty curry
Uważane za brytyjskie połączenie indyjskich przepisów, indyjskie pasty curry zazwyczaj zawierają mieszankę prażonych przypraw zmielonych na proszek, zwany masala. Można tam znaleźć cynamon, kardamon i kozieradkę, których tajskie curry zwykle nie mają. Curry są na bazie wody lub bulionu, czasem zagęszczane jogurtem lub kwaśną śmietaną.
Tajskie pasty curry
Tajskie przepisy z curry często wymagają mokrej pasty curry i mleka kokosowego lub kremu kokosowego.
Do czego dodaje się pastę curry
Pasty Curry dobrze smakują z takimi produktami jak mięso, drób, owoce morza, warzywa, tofu i rośliny strączkowe. Indyjskie potrawy z pastą curry często wykorzystują rośliny strączkowe, takie jak ciecierzyca i soczewica, zwane dhal. Kilka głównych rodzajów curry to: zielone, czerwone, żółte, masaman i panang. Oczywiście jest ich o wiele więcej. Zielone curry może zawierać najostrzejszą przyprawę, a najmniej ostrych przypraw jest żółtej paście curry, ale nie zawsze jest to prawdą.
Zielona pasta curry
Zielona pasta curry to mieszanka świeżych zielonych papryczek chili, szalotki, trawy cytrynowej, białego pieprzu, korzenia kolendry, czosnku, skórki limonki kaffir, pasty z krewetek i soli. Liście słodkiej bazylii, okrągły zielony bakłażan i liście limonki kaffir dodają całości uroczego zielonego odcienia końcowej pasty curry.
Czerwona pasta curry
Czerwona pasta curry może być przygotowana z suszonych długich czerwonych papryczek chilli, korzenia kolendry, kolendry, kminku, czosnku, szalotki, skórki limonki kafiru, białego pieprzu, trawy cytrynowej, pasty z krewetek, soli morskiej i galangalu.
Żółta pasta curry
Żółta pasta curry to łagodna słodko-pikantna mieszanka pasty na bazie kurkumy i curry w proszku z dodatkiem kolendry, kminku, trawy cytrynowej, galangalu, pasty z krewetek, suszonych czerwonych papryczek chili, soli morskiej, imbiru, czosnku i szalotki.
Pasta curry Panang
Panang to podstawa bogatszego, słodszego i bardziej wytrawnego curry. Używając mniej mleka kokosowego niż czerwonego lub zielonego curry, pasta curry Panang jest polana gęstym kremem kokosowym i zwykle podawana na talerzu. Pasta curry Panang może zawierać suszone czerwone długie papryczki chilli, szalotkę, czosnek, galangal, trawę cytrynową, skórkę limonki kafirowej, korzeń kolendry, biały pieprz, sól i pastę z krewetek. Czasami dodaje się także orzeszki ziemne, co nie jest tradycyjne w Tajlandii i ma bardziej zachodni wpływ. Najczęściej jest przygotowywany z wołowiną
Pasta curry Massaman
Pasta curry massaman powstała wskutek wpływów z Persji i pochodzi z południowej Tajlandii, na granicy z Malezją, gdzie mieszka wielu muzułmanów. Dlatego pasta curry masaman często jest przygotowywana z jagnięciną lub wołowiną, ponieważ religia islamska zabrania wieprzowiny. Pasta curry Masaman to połączenie suszonych czerwonych papryczek chili, goździków, białego pieprzu, szalotki, czosnku, galangalu, trawy cytrynowej, pasty z krewetek, kolendry, kminku i soli. Samo pasta zawiera orzeszki ziemne i cynamon, biały kardamon i gałkę muszkatołową, niespotykane w tajskim curry. Masaman Jest gęsty i przypomina gulasz o łagodnym, lekko słodkim smaku.