Producenci
Promocje
Dr. Pepper Cream Soda w puszce 355ml
Dr. Pepper Cream Soda w puszce 355ml
6,99 zł 5,99 zł
szt.
Cukierki Tamaryndowe marki Golden Chef 227g
Cukierki Tamaryndowe marki Golden Chef 227g
13,50 zł 9,99 zł
szt.
Ciastka Lava Bites Double Choco 200g
Ciastka Lava Bites Double Choco 200g
23,99 zł 19,99 zł
szt.
Ciasteczka Super Mario Furuta 32g
Ciasteczka Super Mario Furuta 32g
10,99 zł 9,99 zł
szt.
Produkty wybrane dla Ciebie
Opcje przeglądania
Dostępność
Cena
  • od
    do
Promocja

Pasty sojowe Miso – japoński przysmak

Pasta sojowa miso to niezbędna przyprawa w kuchni japońskiej. Miso jest wytwarzane przez fermentację soi z solą i koji, którym są ziarna uprawne, takimi jak ryż lun jęczmień.

Rodzaje past miso

Chociaż miso jest najczęściej słone, jego smak i zapach mogą się różnić w zależności od wielu czynników, w tym konkretnego składnika, procesu fermentacji oraz koji użytego do jego produkcji. W rzeczywistości istnieje wiele różnych rodzajów miso z wieloma różnymi możliwościami smakowymi. Pasta sojowa jest bogata w witaminy i minerały oraz bogata w białko i jest stosowana zarówno w nowoczesnych, jak i tradycyjnych potrawach w Japonii.

Odmiany past miso

Jest bardzo wiele rodzajów past miso dostępnych w różnych regionach Japonii. Kolor może być ciemniejszy lub jaśniejszy, a smak słodszy lub bardziej słony:

  • Białe odmiany. Najpopularniejsze rodzaje miso to shiro (białe) miso i aka (czerwone) miso. Białe odmiany nie są naprawdę białe, ale są jasnożółte i mają słodki smak.
  • Odmiany Czerwone. Czerwone odmiany są ciemnobrązowe i podobno mają pikantny smak. Popularne są również Shinshu miso (brązowe miso produkowane w regionie Shinshu) i inaka miso (jęczmienne miso). Awase miso, które są mieszankami różnych rodzajów miso, są powszechnie sprzedawane w sklepach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium