Producenci
Promocje
Krewetki 8/12 surowe  Black Tiger cale mrożone 20% glazury  1kg Seawork
Krewetki 8/12 surowe Black Tiger cale mrożone 20% glazury 1kg Seawork

65,00 zł

Cena regularna: 75,00 zł

szt.
Łosoś filet wędzony Salmo Salar mroż. vacumowe opakowanie 1kg
Łosoś filet wędzony Salmo Salar mroż. vacumowe opakowanie 1kg

135,00 zł

Cena regularna: 165,00 zł

szt.
Szynka suszona długodojrzewająca krojona (Dalmatinski Prsut)  100g Pik
Szynka suszona długodojrzewająca krojona (Dalmatinski Prsut) 100g Pik

12,00 zł

Cena regularna: 13,00 zł

szt.
Roll UP Grape 20g marki Yaokin
Roll UP Grape 20g marki Yaokin

2,75 zł

Cena regularna: 5,25 zł

szt.
Roll UP Strawberry 20g marki Yaokin
Roll UP Strawberry 20g marki Yaokin

2,75 zł

Cena regularna: 5,25 zł

szt.
Produkty wybrane dla Ciebie

Pasty sojowe Miso

Pasta z słodkiej czerwonej fasoli marki Fugi 500g

Pasta z słodkiej czerwonej fasoli marki Fugi 500g
Pasta z słodkiej czerwonej fasoli marki Fugi 500g

Pasta z czerwonej fasoli to bardzo popularna pasta w Chinach, Korei i Japonii. Stosuje się ją jako nadzienie do ciast i deserów a także do zup i sosów. Ma delikatny, lekki smak. Jest bardzo zdrowa. Bogata w błonnik, co wpływa korzystnie na utratę wagi.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

19,50 zł

szt.

Pasta miso ciemna marki Sempio 500g

Pasta miso ciemna marki Sempio 500g
Pasta miso ciemna marki Sempio 500g

Pasta miso sojowa w opakowaniu 500g produkcji koreańskiej firmy Sempio. Miso spożywana głównie w Japonii, jednak w Korei równie popularna i chętnie przyrządzana. Pastę wystarczy wymieszać z gotującą się wodą, w indywidualnych proporcjach tak, aby smak był odpowiedni. Pozostałe składniki zupy przygotowuje się oddzielnie i dodaje do gotującego się bulionu.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

8,62 zł

szt.

Pasta do zupy miso jasna marki Miyako 150g

Pasta do zupy miso jasna marki Miyako 150g
Pasta do zupy miso jasna marki Miyako 150g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

9,00 zł

szt.

Pasta Miso Aka ciemna marki Hanamaruki 1kg

Pasta Miso Aka ciemna marki Hanamaruki 1kg
Pasta Miso Aka ciemna marki Hanamaruki 1kg

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

25,48 zł

szt.

Pasta do zupy miso (ciemna) marki Miyako 150g

Pasta do zupy miso (ciemna) marki Miyako 150g
Pasta do zupy miso (ciemna) marki Miyako 150g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

14,00 zł

szt.

Pasta Miso Shinsu ciemna marki Hanamarki 350g

Pasta Miso Shinsu ciemna marki Hanamarki 350g
Pasta Miso Shinsu ciemna marki Hanamarki 350g

Miso to tradycyjna pasta japońska wyprodukowana ze sfermentowanej soi, ryżu i soli. Ciemna pasta Aka miso (dłużej dojrzewająca) o silnym, słonym smaku polecana jest klientom lubiącym wyrazistość i dominujący smak miso. Produkt prozdrowotny.

Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol.

Wartość odżywcza w 100g: energia: 816kJ/195kcal, tłuszcz: 6,1g (w tym kwasy nasycone 1,0g), węglowodany: 23,9g (w tym cukry 6,7g), białko: 11,2g, sól: 12,0g

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

16,00 zł

szt.

Pasta Miso Shiro jasna marki Hanamaruki 1 kg

Pasta Miso Shiro jasna marki Hanamaruki 1 kg
Pasta Miso Shiro jasna marki Hanamaruki 1 kg

Miso to tradycyjna pasta japońska wyprodukowana ze sfermentowanej soi, ryżu i soli. Jasna pasta Shiro miso (krócej dojrzewająca) o bardzo delikatnym, słonym oraz słodkim posmaku używana jest do zup, gulaszów, marynat i sosów. Produkt prozdrowotny.

Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol.

Wartość odżywcza w 100g: energia: 816kJ/195kcal, tłuszcz: 6,1g (w tym kwasy nasycone 1,0g), węglowodany: 23,9g (w tym cukry 6,7g), białko: 11,2g, sól: 12,0g

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

25,99 zł

szt.

Pasty sojowe Miso – japoński przysmak

Pasta sojowa miso to niezbędna przyprawa w kuchni japońskiej. Miso jest wytwarzane przez fermentację soi z solą i koji, którym są ziarna uprawne, takimi jak ryż lun jęczmień.

Rodzaje past miso

Chociaż miso jest najczęściej słone, jego smak i zapach mogą się różnić w zależności od wielu czynników, w tym konkretnego składnika, procesu fermentacji oraz koji użytego do jego produkcji. W rzeczywistości istnieje wiele różnych rodzajów miso z wieloma różnymi możliwościami smakowymi. Pasta sojowa jest bogata w witaminy i minerały oraz bogata w białko i jest stosowana zarówno w nowoczesnych, jak i tradycyjnych potrawach w Japonii.

Odmiany past miso

Jest bardzo wiele rodzajów past miso dostępnych w różnych regionach Japonii. Kolor może być ciemniejszy lub jaśniejszy, a smak słodszy lub bardziej słony:

  • Białe odmiany. Najpopularniejsze rodzaje miso to shiro (białe) miso i aka (czerwone) miso. Białe odmiany nie są naprawdę białe, ale są jasnożółte i mają słodki smak.
  • Odmiany Czerwone. Czerwone odmiany są ciemnobrązowe i podobno mają pikantny smak. Popularne są również Shinshu miso (brązowe miso produkowane w regionie Shinshu) i inaka miso (jęczmienne miso). Awase miso, które są mieszankami różnych rodzajów miso, są powszechnie sprzedawane w sklepach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium