Kategorie
Producent
Dostępność
Cena
-
od
do
Promocja
Pasta z słodkiej czerwonej fasoli marki Fugi 500g
Pasta z czerwonej fasoli to bardzo popularna pasta w Chinach, Korei i Japonii. Stosuje się ją jako nadzienie do ciast i deserów a także do zup i sosów. Ma delikatny, lekki smak. Jest bardzo zdrowa. Bogata w błonnik, co wpływa korzystnie na utratę wagi.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta miso ciemna marki Sempio 500g
Pasta miso sojowa w opakowaniu 500g produkcji koreańskiej firmy Sempio. Miso spożywana głównie w Japonii, jednak w Korei równie popularna i chętnie przyrządzana. Pastę wystarczy wymieszać z gotującą się wodą, w indywidualnych proporcjach tak, aby smak był odpowiedni. Pozostałe składniki zupy przygotowuje się oddzielnie i dodaje do gotującego się bulionu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Miso Shinsu ciemna marki Hanamarki 350g
Miso to tradycyjna pasta japońska wyprodukowana ze sfermentowanej soi, ryżu i soli. Ciemna pasta Aka miso (dłużej dojrzewająca) o silnym, słonym smaku polecana jest klientom lubiącym wyrazistość i dominujący smak miso. Produkt prozdrowotny.
Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol.
Wartość odżywcza w 100g: energia: 816kJ/195kcal, tłuszcz: 6,1g (w tym kwasy nasycone 1,0g), węglowodany: 23,9g (w tym cukry 6,7g), białko: 11,2g, sól: 12,0g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Miso Shiro jasna marki Hanamaruki 1 kg
Miso to tradycyjna pasta japońska wyprodukowana ze sfermentowanej soi, ryżu i soli. Jasna pasta Shiro miso (krócej dojrzewająca) o bardzo delikatnym, słonym oraz słodkim posmaku używana jest do zup, gulaszów, marynat i sosów. Produkt prozdrowotny.
Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol.
Wartość odżywcza w 100g: energia: 816kJ/195kcal, tłuszcz: 6,1g (w tym kwasy nasycone 1,0g), węglowodany: 23,9g (w tym cukry 6,7g), białko: 11,2g, sól: 12,0g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasty sojowe Miso – japoński przysmak
Pasta sojowa miso to niezbędna przyprawa w kuchni japońskiej. Miso jest wytwarzane przez fermentację soi z solą i koji, którym są ziarna uprawne, takimi jak ryż lun jęczmień.
Rodzaje past miso
Chociaż miso jest najczęściej słone, jego smak i zapach mogą się różnić w zależności od wielu czynników, w tym konkretnego składnika, procesu fermentacji oraz koji użytego do jego produkcji. W rzeczywistości istnieje wiele różnych rodzajów miso z wieloma różnymi możliwościami smakowymi. Pasta sojowa jest bogata w witaminy i minerały oraz bogata w białko i jest stosowana zarówno w nowoczesnych, jak i tradycyjnych potrawach w Japonii.
Odmiany past miso
Jest bardzo wiele rodzajów past miso dostępnych w różnych regionach Japonii. Kolor może być ciemniejszy lub jaśniejszy, a smak słodszy lub bardziej słony:
- Białe odmiany. Najpopularniejsze rodzaje miso to shiro (białe) miso i aka (czerwone) miso. Białe odmiany nie są naprawdę białe, ale są jasnożółte i mają słodki smak.
- Odmiany Czerwone. Czerwone odmiany są ciemnobrązowe i podobno mają pikantny smak. Popularne są również Shinshu miso (brązowe miso produkowane w regionie Shinshu) i inaka miso (jęczmienne miso). Awase miso, które są mieszankami różnych rodzajów miso, są powszechnie sprzedawane w sklepach.