Producent
Ocena
Cena
-
od
do
Promocja
Pasta sojowa Ssamjang marki Bibigo 500g
Ssamjang to kolejny sfermentowany koreański sos, często używany jako dip lub polewa do okładów z sałaty barbecue. Ta przyprawa jest zrobiona z bazy kulturowej soi zwanej doenjang, pasty chili, świeżego czosnku, cebuli, szalotki i oleju sezamowego.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta z słodkiej czerwonej fasoli marki Fugi 500g
Pasta z czerwonej fasoli to bardzo popularna pasta w Chinach, Korei i Japonii. Stosuje się ją jako nadzienie do ciast i deserów a także do zup i sosów. Ma delikatny, lekki smak. Jest bardzo zdrowa. Bogata w błonnik, co wpływa korzystnie na utratę wagi.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta miso ciemna marki Sempio 500g
Pasta miso sojowa w opakowaniu 500g produkcji koreańskiej firmy Sempio. Miso spożywana głównie w Japonii, jednak w Korei równie popularna i chętnie przyrządzana. Pastę wystarczy wymieszać z gotującą się wodą, w indywidualnych proporcjach tak, aby smak był odpowiedni. Pozostałe składniki zupy przygotowuje się oddzielnie i dodaje do gotującego się bulionu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Miso Shinsu ciemna marki Hanamarki 350g
Miso to tradycyjna pasta japońska wyprodukowana ze sfermentowanej soi, ryżu i soli. Ciemna pasta Aka miso (dłużej dojrzewająca) o silnym, słonym smaku polecana jest klientom lubiącym wyrazistość i dominujący smak miso. Produkt prozdrowotny.
Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol.
Wartość odżywcza w 100g: energia: 816kJ/195kcal, tłuszcz: 6,1g (w tym kwasy nasycone 1,0g), węglowodany: 23,9g (w tym cukry 6,7g), białko: 11,2g, sól: 12,0g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Miso Shiro jasna marki Hanamaruki 1 kg
Miso to tradycyjna pasta japońska wyprodukowana ze sfermentowanej soi, ryżu i soli. Jasna pasta Shiro miso (krócej dojrzewająca) o bardzo delikatnym, słonym oraz słodkim posmaku używana jest do zup, gulaszów, marynat i sosów. Produkt prozdrowotny.
Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol.
Wartość odżywcza w 100g: energia: 816kJ/195kcal, tłuszcz: 6,1g (w tym kwasy nasycone 1,0g), węglowodany: 23,9g (w tym cukry 6,7g), białko: 11,2g, sól: 12,0g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta sojowa, co to jest
Pasta sojowa to kategoria sfermentowanych produktów spożywczych, zwykle wytwarzanych z mielonych ziaren soi. Ten produkt jest typowy dla kuchni Azji Wschodniej, Południowej i Południowo-Wschodniej. W niektórych przypadkach, takich jak przy produkcji pasty miso, można również stosować inne odmiany z rodziny bobowatych, takie jak bób czy fasola.
Właściwości past sojowych
Pasty sojowe są zwykle słone i pikantne, ale mogą być również ostre i są używane jako przyprawa do przyprawiania potraw, takich jak frytki, gulasze oraz zupy. Kolory takich past wahają się od jasnobrązowego do czerwono-brązowego i ciemno-brązowego. Różnice w kolorze pasty sojowej wynikają z różnych metod produkcji, takich jak warunki fermentacji, dodatek mąki pszennej, sproszkowanego mantou, ryżu czy cukru oraz obecność różnej mikroflory, np. bakterii czy pleśni użytych do ich produkcji. Ma znaczenie również to czy soje przed mieleniem była prażona czy suszona.
Pasta sojowa - zastosowanie
Pasta sojowa występuje czasem jako materiał wyjściowy używany do produkcji sosów sojowych, takich jak tamari, lub dodatkowy produkte utworzonym z tej samej sfermentowanej masy. Ze względu na zawartość białka w ziarnach proces fermentacji uwalnia dużą ilość wolnych aminokwasów, które w połączeniu z dużą ilością soli użytej do jej produkcji dają produkt o dużej zawartości umami. Jest to szczególnie prawdziwe w przypadku miso, które może być używane jako podstawowy składnik niektórych potraw, takich jak zupa miso.