Producenci
Promocje
Napój Cool Blue Gatorade 591ml
Napój Cool Blue Gatorade 591ml

9,99 zł

Cena regularna: 12,99 zł

szt.
Posypka Furikake Wasabi 22g  Marumaiya
Posypka Furikake Wasabi 22g Marumaiya

6,50 zł

Cena regularna: 8,90 zł

szt.
Produkty wybrane dla Ciebie

 

Pasty sojowe

Pasta Miso Aka ciemna marki Hanamaruki 1kg

Pasta Miso Aka ciemna marki Hanamaruki 1kg
Pasta Miso Aka ciemna marki Hanamaruki 1kg

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

25,48 zł

szt.

Pasta Miso Shiro jasna marki Hanamaruki 1 kg

Pasta Miso Shiro jasna marki Hanamaruki 1 kg
Pasta Miso Shiro jasna marki Hanamaruki 1 kg

Miso to tradycyjna pasta japońska wyprodukowana ze sfermentowanej soi, ryżu i soli. Jasna pasta Shiro miso (krócej dojrzewająca) o bardzo delikatnym, słonym oraz słodkim posmaku używana jest do zup, gulaszów, marynat i sosów. Produkt prozdrowotny.

Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol.

Wartość odżywcza w 100g: energia: 816kJ/195kcal, tłuszcz: 6,1g (w tym kwasy nasycone 1,0g), węglowodany: 23,9g (w tym cukry 6,7g), białko: 11,2g, sól: 12,0g

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

25,99 zł

szt.

Pasta Miso Shinsu ciemna marki Hanamarki 350g

Pasta Miso Shinsu ciemna marki Hanamarki 350g
Pasta Miso Shinsu ciemna marki Hanamarki 350g

Miso to tradycyjna pasta japońska wyprodukowana ze sfermentowanej soi, ryżu i soli. Ciemna pasta Aka miso (dłużej dojrzewająca) o silnym, słonym smaku polecana jest klientom lubiącym wyrazistość i dominujący smak miso. Produkt prozdrowotny.

Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol.

Wartość odżywcza w 100g: energia: 816kJ/195kcal, tłuszcz: 6,1g (w tym kwasy nasycone 1,0g), węglowodany: 23,9g (w tym cukry 6,7g), białko: 11,2g, sól: 12,0g

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

16,00 zł

szt.

Pasta sojowa, co to jest

Pasta sojowa to kategoria sfermentowanych produktów spożywczych, zwykle wytwarzanych z mielonych ziaren soi. Ten produkt jest typowy dla kuchni Azji Wschodniej, Południowej i Południowo-Wschodniej. W niektórych przypadkach, takich jak przy produkcji pasty miso, można również stosować inne odmiany z rodziny bobowatych, takie jak bób czy fasola.

Właściwości past sojowych

Pasty sojowe są zwykle słone i pikantne, ale mogą być również ostre i są używane jako przyprawa do przyprawiania potraw, takich jak frytki, gulasze oraz zupy. Kolory takich past wahają się od jasnobrązowego do czerwono-brązowego i ciemno-brązowego. Różnice w kolorze pasty sojowej wynikają z różnych metod produkcji, takich jak warunki fermentacji, dodatek mąki pszennej, sproszkowanego mantou, ryżu czy cukru oraz obecność różnej mikroflory, np. bakterii czy pleśni użytych do ich produkcji. Ma znaczenie również to czy soje przed mieleniem była prażona czy suszona.

Pasta sojowa - zastosowanie

Pasta sojowa występuje czasem jako materiał wyjściowy używany do produkcji sosów sojowych, takich jak tamari, lub dodatkowy produkte utworzonym z tej samej sfermentowanej masy. Ze względu na zawartość białka w ziarnach proces fermentacji uwalnia dużą ilość wolnych aminokwasów, które w połączeniu z dużą ilością soli użytej do jej produkcji dają produkt o dużej zawartości umami. Jest to szczególnie prawdziwe w przypadku miso, które może być używane jako podstawowy składnik niektórych potraw, takich jak zupa miso.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium