Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Puszysty i delikatny ryż Basmati, jest ryżem długoziarnistym o lekko słodkim smaku i oryginalnym zapachu. Basmati to najszlachetniejsza odmiana białego ryżu uprawianego u stóp Himalajów. Polecany do potraw indyjskich, tajskich jak również polskich.
Skład: Ryż Basmati. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Najwyższej jakości, tajski biały ryż kleisty. Dzięki dużej kleistości bardzo łatwo daje się formować i układać w dłoni. Najczęściej wykorzystywany jest do tropikalnych, bardzo słodkich deserów, lecz również świetnie smakuje w tradycyjnych daniach.
Ryż Arborio uprawiany jest w północnych Włoszech. Jest to odmiana ryżu kleistego, średnioziarnistego. Arborio jest głównym składnikiem potrawy Risotto, gdzie ważne jest pęcznienie, kleistość oraz chłonięcie smaków przez ziarno ryżu.
Skład: Ryż biały kleisty, średnioziarnisty.
Wartość odżywcza w 100g: Energia: 1456kJ/348kcal, tłuszcz: 0,5g (w tym kwasy nasycone 0,2g), węglowodany: 79,0g (w tym cukry 0,2g), białko: 6,5g, błonnik: 1,1g, sól: 0,0g.
Ryż jaśminowy odmiany Pandan. Kambodżańskie ryże jaśminowe potrafią być delikatniejsze i tańsze, zachowując przy tym wysoką jakość. Jest to ryż długoziarnisty, pachnący, puszysty i nie klejący.
Ryż jaśminowy odmiany Pandan. Kambodżańskie ryże jaśminowe potrafią być delikatniejsze i tańsze, zachowując przy tym wysoką jakość. Jest to ryż długoziarnisty, pachnący, puszysty i nie klejący.
Premium odmiana długoziarnista, niezwykle aromatyczna, wydziela wspaniały zapach w czasie gotowania.
Z powodzeniem może być stosowana do wszystkich dań, niekoniecznie orientalnych, jako zamiennik raczej mdłego w smaku, zwykłego długoziarnistego ryżu popularnego w Polsce.
Ryż jaśminowy to bodaj najbardziej znany z azjatyckich ryżów białych. Uprawiany głównie na półwyspie indochińskim, sławę przyniósł Tajlandii gdzie spożywany jest masowo. Stanowi główne źródło pożywienia dla milionów ludzi na całym świecie. Odmiany kambodżańskie ryżu jaśminowego potrafią być delikatniejsze i tańsze, zachowując przy tym wysoką jakość.
Jest przygotowywany w indonezyjskim katjang idjo do zupy deserowej lub nadzienia do słodkich przekąsek. W Tajlandii, Malezji, Singapurze w Indiach ta zielona fasola mung jest również powszechnie spożywana.
Uprawiane u podnóża Himalajów. To tutaj wyjątkowe połączenie warunków klimatycznych i glebowych daje początek wyjątkowemu ryżowi. Ryż Basmati nie zawiera glutenu, ma niską zawartość tłuszczu i zawiera niezbędne aminokwasy oraz kwas foliowy.
Ryż jaśminowy odmiany Pandan. Kambodżańskie ryże jaśminowe potrafią być delikatniejsze i tańsze, zachowując przy tym wysoką jakość. Jest to ryż długoziarnisty, pachnący, puszysty i nie klejący.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.