Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Wodorosty morskie dedykowane do zupy miso (tak w japońskiej, jak i koreańskiej wersji), gdyż są już pocięte na małe kawałki, które łatwo potem spożyć. Nie trzeba również ciąć ich bezpośrednio po namoczeniu, co skraca czas przygotowania potrawy.
Koreańskie wodorosty w arkuszach do przyrządzania wszelkich rodzajów sushi, kimbap, czy też po pocięciu na mniejsze kawałki jako dodatek smakowy do zupy miso, ramenów i kimchi.
Nori są to cienkie płaty (papier) otrzymane z purpurowych glonów z rodzaju Porphyra (krasnorosty). Stosowane są do sporządzania sushi, jako garnir do innych zimnych dań lub są jedzone jako snacki.
Koreańskie Nori charakteryzują się zawsze bardzo wysoką jakością. Sprasowane z solą, suszone wodorosty są bardzo cenionym dodatkiem w kuchni, w szczególności do przygotowywania różnego rodzaju SUSHI. Są mega zdrowe, bo w nori aż 28% masy to minerały, takie jak Wapń, Potas, Magnez, Sod, Fosfor, Jod, Żelazo, Cynk, Mangan, Miedź. Do tego zawierają cenne witaminy!
Chazuke jest tradycyjną Japońską zupą o delikatnym, ciekawym smaku. Jest to zupa na bazie ryżu z ciepłą zieloną herbatą, często z różnymi dodatkami, np. poszatkowanymi glonami nori czy z sezamem. Wyjątkowy, rozgrzewający posiłek na chłodniejsze dni!
Winogrona morskie posiadają świeży, oceaniczny smak, i są przy tym lekko słone. Jeśli kiedykolwiek spożywaliście inne rodzaje wodorostów, takie jak nori lub wakame, to macie pojęcie o podstawowym profilu smakowym.
Wodorosty Wakame to jeden z najważniejszych składników kuchni azjatyckich. Cenione nie tylko za delikatny smak i niezwykły wygląd, ale także za właściwości odżywcze. Polecane osobom na diecie wegańskiej, bezglutenowej oraz lekkostrawnej. W kuchni idealnie komponują się nie tylko z sushi, ale także jako składnik zup, sałatek i dań na ciepło, np. omletów. Popularne w Japonii wodorosty wakame są delikatne i jednocześnie słodkawe w smaku. Po dodaniu do nich wody, ich objętość zwiększa się, co sprawia, że są świetnym dodatkiem do różnych dań.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.