Sos Franks Red Hot Cayenne Pepper 354ml
Opis
Sos Franks Red Hot Cayenne Pepper
Oryginalny amerykański sos chilli bez cukru, bez tłuszczu, bez glutaminianu sodu, bez soi i bez glutenu. Idealny dodatek do mięs, wspaniale podkręca smak kurczaka. Bardzo pikantny - 3 stopień w pięciostopniowej skali pikantności.
Bogata historia Frank's RedHot sięga wstecz aż do 1918 r. kiedy to plantator papryki Adam Estilette wraz z pochodzącym z New Iberiaw stanie Louisiana Jacobem Frankiem stworzyli idealnie doprawiony pikantny sos, którego podstawę stanowiła papryka kajeńska (pieprz kajeński). Dwa lata później do sklepów trafiła pierwsza butelka sosu Frank's RedHot Sauce. Prawdziwe szaleństwo rozpoczęło się w 1964 r. - wówczas sosu Frank's RedHot® Cayenne Pepper użyto jako sekretnego składnika pierwszych skrzydełek z kurczaka a la Buffalo Wings, stworzonych rzecz jasna właśnie w Buffalo. Smak kurczaka Buffalo dołączył do ukochanych smaków Ameryki a sos Frank's do dziś należy do ulubionych dodatków - nie tylko do mięs, ale także smażonych jajek, kanapek czy frytek.
- bardzo pikantny - 3 stopień w pięciostopniowej skali pikantności, dla doświadczonych zawodników i fanów wszystkiego co pikantne
- bez dodatku cukru
- niskowęglowodanowy
- bez tłuszczu
- niskokaloryczny
- bez glutaminianu sodu
- bez soi
- bez glutenu
Jeśli szukasz naprawdę pikantnego sosu, a zwykły sos chilli zaledwie łaskocze twoje podniebienie, sięgnij po sos Buffalo produkowany na bazie pieprzu kajeńskiego. Posmaruj kawałki kurczaka cienką warstwą sosu i piecz w piekarniku na złoto przez 20 minut - a potem ciesz się kawałkami perfekcyjnie przyprawionego, pikantnego, soczystego kurczaka.
Składniki:
sezonowany pieprz kajeński, destylowany ocet winny, , woda, sól, suszony czosnek w proszku
Wartości odżywcze w porcji 5ml (70 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 3kcal / 13kJ, tłuszcze 0,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g), węglowodany 0,6g (w tym cukry 0,5g), białko 0,1g, błonnik 0,3g, sód 190mg (ekwiwalent 475mg soli)