Sos Hoisin marki Lee Kum Kee 397g
Opis
Sos Hoisin marki Lee Kum Kee
Lee Kum Kee to światowej sławy producent tradycyjnych chińskich sosów. Lee Kum Kee ma bogatą historię. Zaczęło się w 1888 roku od wynalezienia założyciela firmy produkującej sos ostrygowy, która później stała się popularna i aktualna na całym świecie. Dziś gama sosów Lee Kum Kee to różnorodność smaków i aromatów, które łączą się z wieloma tradycjami kulinarnymi.
Sos Hoisin Lee Kum Kee o bogatym słodko-pikantnym smaku to niezbędny składnik podczas gotowania kaczki po pekińsku. To on nadaje mu słynną delikatną słodycz miodu. Oprócz klasycznego zastosowania sosu Hoisin można używać do robienia marynat, sosów, zup i makaronów. Dwie łyżki tego sosu zbliżą smak rosołu do popularnej wietnamskiej zupy Fo. Hoisin to również doskonały produkt do glazurowania mięsa.
Skład:
cukier, woda, fermentowana pasta solna (woda, sól, soja, mąka pszenna), sól, bataty suszone, barwnik E150a, skrobia kukurydziana modyfikowana, czosnek suszony, pasta sezamowa, przyprawy, chili solone, kwas E260.
Wartość odżywcza 100 g produktu: białka - 1,7 g; tłuszcz - 1,2 g; węglowodany - 51 g.
Kaloryczność 100 g produktu: 956 kJ (226 kcal).