Szynka suszona długodojrzewająca Istarska Budola krojona 80g
Opis
Istarska Budola
ISTRYJSKA BUĐOLA. Istryjska buđola doprawiona liściem laurowym i czarnym pieprzem dojrzewa powoli i długo na powietrzu, stając się miękkim, pachnącym przysmakiem. Mieszankę przypraw wciera się ręcznie w karkówkę, po czym wprowadza się ją do jelita i siatki. Suszy się w komorach przez cztery do sześciu miesięcy, w zależności od wielkości surowca. Ze względu na powolne suszenie i dojrzewanie konsystencja mięsa jest bardzo miękka i soczysta. Aromat jest przyjemny i typowy dla produktów istryjskich.
Istarska Budola - Skład:
karkówka bez kości, sól kuchenna, przyprawy (pieprz, liść laurowy), przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu 100 g produktu otrzymano poprzez suszenie 176 g karkówki bez kości. Przechowywać w temperaturze od 0°C do +12°C