Producenci
Promocje
Produkty wybrane dla Ciebie

Cechy szczególne tajskich past curry

Większość tajskich past curry ma wspólną bazę smakową, składającej się z trawy cytrynowej, galangalu, pasty z krewetek i innych aromatów zmiażdżonych w gładką pastę. Poza tymi składnikami do tajskich past curry się smaki, które sprawiają, że każde curry jest wyjątkowe.

Rodzaje tajskich past curry:

  • Czerwona pasta curry jest jasna i mocno przyprawiona suszonymi czerwonymi papryczkami chili.
  • Zielona pasta curry wykorzystuje świeże zielone papryczki chili i jest jasna i ziołowa ze świeżego korzenia kolendry i liści limonki kaffir.
  • Pasta curry Massaman  jest łagodna w upale i pełne przypraw pochodzących z Indii, takich jak cynamon i kardamon.
  • Żółta pasta curry powstaje z kurkumy i suszonego curry, zapewniając bogaty, pikantny smak i żółty kolor.
  • Pasta curry Panang ma orzechowy, łagodny smak i konsystencję prażonych orzeszków ziemnych zmielonych bezpośrednio na pastę curry.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium