

Kategorie
Producent
Rodzaj Opakowania:
Dostępność
Cena
-
od
do
Promocja
Cechy szczególne tajskich past curry
Większość tajskich past curry ma wspólną bazę smakową, składającej się z trawy cytrynowej, galangalu, pasty z krewetek i innych aromatów zmiażdżonych w gładką pastę. Poza tymi składnikami do tajskich past curry się smaki, które sprawiają, że każde curry jest wyjątkowe.
Rodzaje tajskich past curry:
- Czerwona pasta curry jest jasna i mocno przyprawiona suszonymi czerwonymi papryczkami chili.
- Zielona pasta curry wykorzystuje świeże zielone papryczki chili i jest jasna i ziołowa ze świeżego korzenia kolendry i liści limonki kaffir.
- Pasta curry Massaman jest łagodna w upale i pełne przypraw pochodzących z Indii, takich jak cynamon i kardamon.
- Żółta pasta curry powstaje z kurkumy i suszonego curry, zapewniając bogaty, pikantny smak i żółty kolor.
- Pasta curry Panang ma orzechowy, łagodny smak i konsystencję prażonych orzeszków ziemnych zmielonych bezpośrednio na pastę curry.