Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Promocja
Pasta Curry Red Lobo 50g
Pasta Red Curry wykonana jest z egzotycznej mieszanki na bazie czerwonych papryczek chilli. Dodatkowo obecność trawy cytrynowej nadaje jej wspaniały i świeży smak. Wystarczy że dodasz do niej wołowinę/kurczaka, mleko kokosowe, liść limonki, orzeszki ziemne i chilli, a uda Ci się odtworzyć tajskie smaki rodem ze Street Foodu!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta curry żółta marki Lobo 50g
Tajska pasta w połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie.
Żółta pasta curry jest najbardziej łagodną odmianą z całej gamy past curry. Używa się jej jako bazy do sosu do potrawy curry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry czerwona marki RealThai słoik 227g
Tajska baza do sosu-dania curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie. Może być wykorzystywana jako marynata, lub składnik sosu do potraw z Woka. Tajskie curry diametralnie różnie się od wersji indyjskiej.
Skład: czerwona papryka chilli 21%, czosnek, trawa cytrynowa, szalotki, sól, galangal, liście limonki kaffir, kolendra, kmin.
Wartość odżywcza dla 100g: Energia: 490kJ (118kcal); Tłuszcz: 6,4g (w tym kwasy nasycone 1,0g); Węglowodany: 9,0g (w tym cukry 7,6g); Białko: 4,4g; Sól: 12,9g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry zielona marki RealThai słoik 227g
Tajska baza do sosu-dania curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie. Może być wykorzystywana jako marynata, lub składnik sosu do potraw z Woka. Tajskie curry diametralnie różnie się od wersji indyjskiej.
Skład: zielona papryka chilli 30%, szalotka, trawa cytrynowa, sól, czosnek, galangal, liście limonki kaffir, kmin rzymski, kolendra, kurkuma.
Wartość odżywcza dla 100g: Energia: 586kJ (140kcal); Tłuszcz: 6,3g (w tym kwasy nasycone 1,0g); Węglowodany: 16,0g (w tym cukry 7,1g); Białko: 3,2g; Sól: 16,1g.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cechy szczególne tajskich past curry
Większość tajskich past curry ma wspólną bazę smakową, składającej się z trawy cytrynowej, galangalu, pasty z krewetek i innych aromatów zmiażdżonych w gładką pastę. Poza tymi składnikami do tajskich past curry się smaki, które sprawiają, że każde curry jest wyjątkowe.
Rodzaje tajskich past curry:
- Czerwona pasta curry jest jasna i mocno przyprawiona suszonymi czerwonymi papryczkami chili.
- Zielona pasta curry wykorzystuje świeże zielone papryczki chili i jest jasna i ziołowa ze świeżego korzenia kolendry i liści limonki kaffir.
- Pasta curry Massaman jest łagodna w upale i pełne przypraw pochodzących z Indii, takich jak cynamon i kardamon.
- Żółta pasta curry powstaje z kurkumy i suszonego curry, zapewniając bogaty, pikantny smak i żółty kolor.
- Pasta curry Panang ma orzechowy, łagodny smak i konsystencję prażonych orzeszków ziemnych zmielonych bezpośrednio na pastę curry.