Tofu Organic Morinaga 349g
Opis
Tofu Organic Morinaga
Tofu – twarożek sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego. Tofu w czerwonym pudełku to tofu miękkie, delikatne, aksamitne. Nadaje się do koktajli, deserów i jako baza do sosów. Często stosowane jako zamiennik jogurtu lub śmietany. Idealny do zup i sałatek.
Stanowi często spotykany składnik oryginalnych potraw orientalnych, dań kuchni europejskiej, dań mięsnych, wegetariańskich i wegańskich.
Tofu jest bogatym źródłem białka, co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest także źródłem roślinnych tłuszczów nienasyconych i wielu witamin. Tofu jest niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Jest również źródłem wapnia, a także innych soli mineralnych i witamin: soli żelaza, fosforu, potasu, sodu, witamin z grupy B, choliny i witaminy E.
Składniki:
woda, soja organiczna 14,9%, regulator kwasowości: E575, zagęszczacz: E509.