Woda Borjomi Limonka i Kolendra 330ml
Opis
Woda Borjomi Limonka i Kolendra
Kolejna z nowych propozycji smakowych Borjomi to woda Borjomi z ekstraktami z limonki i kolendry. Jak wszystkie propozycje wód smakowych Borjomi wytwarzana jest tylko z naturalnych składników, nie zawiera cukru ani żadnych konserwantów. Taka mieszanka wody mineralnej Borjomi z orzeźwiającą świeżością limonki i korzennego akordu kolendry przenosi cię na słoneczne egzotyczne plaże. Jest przyjemnym i lekkim łykiem orzeźwienia po ciężkim dniu w pracy.
Lecznicze właściwości Borjomi pochodzą z głębokiego źródła, gdzie wysokie ciśnienie wzbogaca czystą, nieskazitelną wodę o dobroczynne minerały i potężną energię. Odważny gazowany smak Borjomi wyróżnia się wyjątkowym składem mineralnym.
Pij osobno. Połącz z jedzeniem. Borjomi doskonale gasi pragnienie i pomaga poradzić sobie nawet z najbardziej wykwintnym jedzeniem. Coraz więcej osób chce zachować zdrowie.
Borjomi nie tylko gasi pragnienie. Dzięki swojemu unikalnemu składowi woda ta usprawnia przemianę materii i daje możliwość delektowania się porcją „rzadkich minerałów”.
Unikalne musowanie i odważny smak poprawiają nastrój, a wysoka zasadowość i unikalny skład mineralny zapewniają zdrowe gasienie pragnienia. Każdy łyk gazowany ma moc oczyszczania i regeneracji od wewnątrz.
Korzyści:
- Niepowtarzalny smak
- Borjomi przywraca naturalny bogaty smak
- Pomaga zachować zdrowie
- Naturalny skład mineralny sprzyja lepszemu trawieniu i metabolizmowi
- Uzdrawiające pragnienie gaszące pragnienie z nieskazitelnego źródła znajdującego się głęboko pod powierzchnią ziemi
- Naturalnie wysoka zasadowość
Nowa propozycja rozlewni wód Borjomi to linia wód smakowych bazujących na wodzie Borjomi. Wody te zawdzięczają smak procesowi aromatyzacji w pełni naturalnymi kompozycjami smakowymi. Sama woda Borjomi zaliczana jest do grupy najlepszych na świecie. Ujęcie wody mieści się w położonym od 850 do 2500 m nad poziomem morza Parku Narodowym Borjomi-Kharagauli. Działają tam 22 studnie z czego tylko 9 służy do pozyskiwania wody, a pozostałe do monitoringu złóż. To wyjątkowo czysty ekologicznie teren.
Borjomi trafia na powierzchnię wypychana przez dwutlenek węgla z głębokości od 8 do 10 kilometrów. W złożu ciecz ma wysoką temperaturę, dzięki czemu w trakcie wypychania na powierzchnię wypłukuje składniki mineralne z warstw geologicznych pokrywających złoże. Jest przy tym naturalnie nasycana dwutlenkiem węgla. Tuż po wydostaniu się na powierzchnię, temperatura cieczy plasuje się na poziomie od 38 do 41°C. Stopień mineralizacji wynoszący od 5,5 do 7,5 g/l pozwala zaklasyfikować Borjomi do wód o właściwościach leczniczych, które jednakże bez przeszkód można spożywać na co dzień.
Ujęcie Borjomi z którego nalewana jest woda Borjomi to cały czas to samo źródło co w 1890 roku czyli zanim woda Borjomi trafi na nasze stoły to pokonuje trasę ponad 3000 km.